miercuri, 12 decembrie 2012

Pui umplut cu ciuperci


O reteta simpla si foarte buna,dupa parerea mea.Ca sa nu spun ca poate sta foarte bine si pe o masa de sarbatoare.


INGREDIENTE:
-un pui 
-500 g ciuperci
-2 linguri de pesmet
-2 ouă
-o ceapă tocată
-2 căţei de usturoi
-o legătură de pătrunjel tocat
-o linguriţă de busuioc maruntit
-sare,piper după gust
-50 g unt
-2 linguri de ketchup
-o ceaşcă de supă de pui (dacă nu aveţi,faceţi-o dintr-un cub)

MOD DE PREPARARE :
1.Se toacă ceapa,usturoiul şi ciupercile
2.Se soteaza în unt ceapa,usturoiul,apoi se adaugă ciupercile,se lasă să se evapore apă conţinută ,se asezonează şi se adaugă pătrunjelul tocat.Se lasă să se răcească
3.Se amestecă ciupercile cu pesmetul şi ouăle
4.Se umple puiul cu această compoziţie şi se închide prinzând pielea cu scobitori ca să nu iasă umplutura la copt.
5.Se freacă o lingură de unt cu pătrunjel tocat şi se bagă sub pielea de la piept.
6.Se unge puiul cu ketchup şi se pune într-o tava ,se toarnă ceaşca de supă în tava, se acoperă cu folie de aluminiu şi se da la cuptor.După 30 de minute se scoate folia şi se continuă coacerea, stropind din când în când puiul cu sosul din tava.Se coace până ce puiul este frumos rumenit şi carnea pătrunsă.

7. Se serveşte alături de salata dorită.

13 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Da Bubu,din cauza ketch-upului se caramelizeaza frumos si are o crusta crocanta ,carnea ramanad suculenta.

      Ștergere
  2. Arata foarte bine puiul umplut, iar daca e cu ciuperci e si pe placul meu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamaaaa,ce pacat ca nu mai ai,te colindam!!!!dar asa astept urmatoarea reteta,,,,,ca pe gratis nu cant,,,,pupp!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciupercile bvi le las voua, eu vreau doar puiul!

    RăspundețiȘtergere
  5. FELICIDADES POR LA RECETA Y POR EL BLOG, ESTA GENIAL, ASI QUE CON TU PERMISO ME QUEDO MIRANDO COSAS RICAS POR AQUI, SALUDOSSSSS

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...