joi, 31 ianuarie 2013

Ciorba a la grec de vacuta

De mult n-am mai pus de-o ciorba pe blog, asa ca am zis ca acum ori niciodata, mai ales ca iarna se prelungeste, dupa cum constatam cu totii. O ciorba aproximativ a la grec, simpla si usor condimentata. Legumele le-am maruntit si le-am pastrat in ciorba, in schimb am condimentat-o dupa modelul chilian,cu merken,a carui reteta foarte simpla de altfel, o gasiti aici.

INGREDIENTE: 
-300 g carne de vita
-2 morcovi mari
-o telina mica
-un pastranac mediu
-o radacina de patrunjel
-1/2 ardei rosu
-1/2 ceapa
-o lingurita de merken (1/3 coriandru,2/3 ardei iute afumat)
-o foaie de dafin
-un catel de usturoi zdrobit
-sare dupa gust
-2 l apa
-200 ml smantana de gatit
-zeama de la o lamaie mai mica

MOD DE PREPARARE: 
-se taie carnea cuburi si se pune la fiert,impreuna cu foaia de dafin si merkenul
-legumele se curata,se spala si se maruntesc, cu cutitul, robotul, sau se rad, fiecare ce instrument de maruntire are si prefera, dupa care se adauga in oala in care a fiert carnea si se mai fierb impreuna 15 minute.Se completeaza cu apa daca e nevoie.
-smantana se amesteca cu zeama de lamaie, se dilueaza cu zeama calda din ciorba,apoi se adauga cu totul in ciorba, se amesteca, se da un clocot si se inchide focul. Acum se adauga si catelul de usturoi zdrobit.
Numai buna de pus in farfurii si de savurat !

11 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...