luni, 25 februarie 2013

Hummus(pasta de naut)


La Provocarea secreta a Amei, mi-a fost repartizat blogul  Micuta bucatarie a Ramonei ,un blog dragut aflat la inceput de drum, in care veti gasi multe idei interesante,pentru masa piticilor si nu numai.Am ales pana la urma sa fac hummus,pentru ca, chiar aveam nevoie de un astfel de aperitiv,desi l-am facut de multe ori pana acum, nu l-am postat,Asa ca i-a venit randul acum.Am mai facut eu mici adaugiri la reteta Ramonei,sper sa nu se supere.

INGREDIENTE:

-2 borcane de năut conservat
-2 linguri tahini (pastă de susan)
-4 căţei mari de usturoi zdrobiţi
-2 linguriţe de praf de chimion
-1/3 ceaşcă de suc de lămâie verde sau galbenă
-un vârf de cuţit de ardei iute cayenne
-4- 6 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE:
 - Puneţi într-un blender toate ingredientele solide pentru humus şi mixaţi adăugând gradual şi lichidele, până obţineţi un piure cremos, ca o fasole batuta.Dacă mai este nevoie adăugaţi ulei şi zeamă de lămâie peste cantitatea menţionată.
Iata cum l-am folosit,vine si reteta de cosulete sau cuiburi cu hummus .



8 comentarii:

  1. Daaa, originala prezentarea! O sa fac si eu un hummus mai special zilele astea, numai sa apuc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avantajul cosuletelor astora este ca le poti face si apoi stoca in camara,apoi le poti umple cu ce vrei cand vrei

      Ștergere
  2. Se ve tan lindo y delicioso que quiero probar,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place .....si cum ai facut prezentarea....
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...