luni, 8 aprilie 2013

Crap cu mustar la cuptor


Iata o alta varianta de peste la cuptor, putin mai neobisnuita, dar cu un rezultat delicios, indubitabil ! Puteti folosi si alti pesti, mai putin grasi decat crapul : pastrav, dorada, biban, etc.Cred ca si macroului i-ar sta bine o astfel de "imbracaminte ".

INGREDIENTE:
-un crap întreg
-4 căţei de usturoi
-4 linguri de muştar
-o lămâie mare
-2 linguri de ulei de măsline
-100 g iaurt
-o legătură de mărar verde tocat
-o lingură ketchup
-3 fire de ceapă verde tăiate rondele
-sare
-piper alb măcinat
-un pahar de apă

MOD DE PREPARARE:
1.Se curăţă peştele şi usturoiul.Nu uitati sa scoateti osul triunghiluler,sa-i zic asa, de marimea unei unghii, de la imbinarea capului cu trunchiul, care amaraste pestele.
2.Se unge o tava cu ulei,se pune pe fundul ei ceapă verde tăiată rondele,apoi se aseaza peştele.Se sărează se piperează, se unge la interior cu muştar şi se umple cu usturoiul feliat, 2 fire de mărar şi felii de lămâie
3.Muştarul rămas se amestecă cu iaurtul,mărarul tocat şi lingura de ketchup

4.Se unge la exterior peştele,pe ambele părţi cu amestecul de iaurt ,se adaugă paharul de apă şi se pune în cuptorul preîncălzit la 200 *C. Se coace timp de aproximativ 50 de minute,depinde de mărimea peştelui, până ce e frumos rumenit şi pătruns.După 20 de minute, se stropeşte din când în când cu sosul format în tava.
5.Se serveşte cald stropit cu lămâie

Poftă bună!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...