luni, 22 aprilie 2013

Naut picant cu porumb si cu sos raita




Cum v-am mai spus, in trendul culinar al anului acesta sunt si aromele asiatice, mini stiuletii de porumb, nautul .Asa ca pentru concursul Bonduelle zi de zi inspirelle-Fii trendy in bucatarie ,organizat de Bonduelle si Alina de la Sotia fericita  , am facut acest fel de mancare, ce poate fi unul de sine statator sau poate acompania o friptura la cuptor,gratar, tandoori.

INGREDIENTE :
-o ceasca de naut uscat
-o ceapa mica
-2.5 cm de radacina de ghimbir ras
-2 catei de usturoi feliati
-1/4 lingurita turmeric
-o conserva de rosii decojite si taiate cubulete
-o lingurita garam masala
-5 mini stiuleti de porumb
-sare,piper dupa gust
-2 linguri de ulei
-o legatura de coriandru sau patrunjel verde tocat
ptr.raita:
-150 ml iaurt
-2 cepe verzi tocate
-o lingurita de praf de chimion
-2 linguri de menta proaspata sau o lingura menta uscata
-un varf de cutit de ardei iute cayenne sau boia iute

MOD DE PREPARARE :


1.se spala nautul uscat ,se pune la hidratat in apa rece de seara pana a doua zi, dupa care seschimba apa si se fierbe .Eu l-am fiert la oala cu presiune ca merge mai repede. La mine a durat cam 40 de minute.


2.Se incinge wok-ul, sau o tigaie mai mare, se caleste ceapa timp de 2-3 minute, se adauga usturoiul, ghimbirul si turmericul se calesc si ele 15-20 de secunde apoi se adauga rosiile, se potriveste de sare si piper,se adauga si nautul, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul si se lasa 15-20 de minute sa fiarba la foc domol,pana ce sosul scade si se ingroasa.
3.Chiar inainte de a stinge focul se adauga garam masala si coriandrul sau patrunjelul verde tocat.



4.Sosul raita se face amestecand toate ingredientele. Se pastreaza la rece.


5.Nautul se serveste garnisit cu mini stiuleti de porumb si ceapa arpagic si stropit cu sos raita
Pofta buna !

8 comentarii:

  1. nu am mancat , dar as incerca !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acuma am mancat si eu prima data si pot sa spun ca ne-a placut.In loc de garam masala poti folosi praf curry.Asocierea cu sosul raita,aromat si racoros e tare buna.

      Ștergere
  2. Eu as manca si fara sosul de iaurt, cred ca este foarte bun nautul picant. Am si eu ceva in pregatire, sper sa gasesc niste frunze de sfecla ca sa arat o varianta tare buna de post.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai unde gasesti frunze de sfecla ? N-am mancat niciodata, dar le-am mai vazut folosite

      Ștergere
  3. Luce delicioso y picante me gustan los sabores,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai facut curioasa cu mancarea asta iar sosul cred ca l-as devora pt. ca pare pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu mai ramane decat s-o incerci !Curaj!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...