luni, 22 aprilie 2013

Salata cu surimi, porumb, avocado si naut


O salata trendy  .De ce e trendy ? pentru ca are boabe de naut, baby porumb ,fructele marii si alte ingrediente primavaratice.Zice ca astea ar face parte din trendul culinar al anului.Dupa gustul meu, reteta merita toata atentia.

INGREDIENTE:
-2 fructe de  avocado coapte
-o radacina de telina mica sau o felie de telina mare groasa cam de 5 mm
-o jumatate de castravete de sera ( 200 g)
-100 g surimi
-1-2 catei de usturoi
-4 stiuleti mici de porumb (baby corn)
-2 linguri de naut fiert
-sucul de la o lamaie
-maioneza ( dintr-un ou),aprox 150 g
-sare, piper dupa gust

MOD DE PREPARARE :
1.Telina, castravetii, surimi se taie julienne.
2.Avocado se taie in doua si se scobeste, avand grija sa se pastreze intacte jumatatile de coaja.Se taie miezul de avocado cubulete sau semilune ,se stropeste bine cu zeama de lamaie.Se strropeste cu zeama de lamaie si interiorul cojilor
3.Se amesteca toate ingredientele impreuna si se drege salata cu suc de lamaie, usturoi si maioneza.
4.Ca mod de prezentare, se pot umple jumatatile de coaja de avocado cu salata, se pune cate un mini stiulete de porumb in fiecare si un mot de maioneza.Se orneaza cu felii de castravete.
Daca nu folosim cojile de avocado pentru prezentare, stiuletii de porumb se pot taia si ei julienne, la dimensiunea celorlalte legume.


Pofta buna!

 

Un comentariu:

  1. Arata delicios! Imi place ca ai folosit avocado, este extrem de sanatos si mie imi place la nebunie!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...