marți, 14 mai 2013

Electrolux ma trimite la GastroArt Budapesta cu File de miel in crusta de ierburi cu hummus de fasole si sfecla


Electrolux ne-a propus din nou o provocare tentanta : concursul " Impress a chef !". Si cum ma stiti ca-mi plac provocarile, am decis sa raspund cu aceasta reteta de file de miel in crusta de ierburi cu hummus de fasole si sfecla .
Premiul acestui concurs este o excursie la Budapesta, prilejuita de un eveniment GastroArt.
Si ca de obicei voi avea nevoie si de ajutorul vostru : orice comentariu aici la reteta, precum si pe pagina mea de facebook si a blogului, precum si like ,share, vor insemna o parte din nota finala obtinuta. Asa ca va multumesc de pe acum pentru suportul acordat.
Reteta poate fi facuta la fel de bine cu muschiulet de porc, daca nu agreati mielul. Va fi la fel de gustoasa

INGREDIENTE :
-2 fileuri de miel
-sucul de la o portocala
-o lingura ierburi italiene
-1/2 legatura de patrunjel verde tocat
-1/2 legatura de marar verde tocat
-6 frunze de menta verde tocata
-o ceasca de fasole uscata alba
-1/2 telina mica
-o sfecla mica
-2 catei de usturoi
-o lingura de pasta de susan(tahini)
-4-6 linguri de ulei de masline,dupa gust
-sucul de la o jumatate de lamaie
-sare,piper dupa gust
-100 g mazare verde
-2-3 frunze de busuioc

ptr ornat :
-germeni de ceapa
-germeni de ridiche sango

MOD DE PREPARARE:

 1.Se asezoneaza fileurile cu sare, piper si ierburi italiene
 2.Se aseaza intr-un bol cu zeama de la portocala,se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru 2 ore.
 3.Se prepara hummusul de fasole, fierband fasolea impreuna cu telina si sfecla, apoi se scurg de apa si se bat cu blenderul impreuna cu usturoiul, uleiul ,sucul de lamaie.daca e nevoie se adauga apa in care au fiert legumele.Se asezoneaza cu sare si piper
4.Carnea se scoate din marinada de portocala si se prajeste in putin ulei ,2 minute pe toate partile,sa i se inchida porii si se da la cuptor pentru 8-10 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se odihneasca 5 minute.Dupa aceasta perioada se tavaleste prin verdeturile tocate.
5.Intretimp se soteaza mazarea 2-3 minute in ulei de masline ,se adauga frunzele de busuioc, intregi si se lasa cateva secunde, dupa care se inchide focul
6.Se serveste muschiuletul cu hummusul de fasole acompaniat de mazare si busuioc si se orneaza cu germenii de ceapa si ridiche.
Pofta buna !


89 de comentarii:

  1. Mult succes !
    Un muschiulet de asta as manca si eu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare frumos, Geta! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Farfuria asta te lasa fara rasuflare! Delicios, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prezentarea este extraordinar de buna.Preparatul sunt sigura ca este foarte bun.Intr-un cuvant ,eu te vad castigatoare. MULTA BAFTA!

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta foarte interesanta,rafinata si delicioasa!Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru urari si apreciere,Camelia!

      Ștergere
  6. Multă baftă! Mie îmi place mielul tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc tuturor pentru comentarii !

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu stiu cat a fost de bun si aratos !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. arata grozav imi este deja foame

    RăspundețiȘtergere
  10. as veni pana la tine sa mananc

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. bravo tudor ca ai mancat tu tot! oricum arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pupu-te irinuca!si nu va mai certati ca s-a terminat oricum!!!!

      Ștergere
  13. Merci frumos, ma mandrescu cu asta sa stii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mult succes! Arata extrem de gustos! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Super!!! o sa incerc si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Îmi lasă gura apă și-mi vine să dau o fugă până la București!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cataline,acu in prag de vara ar fi minunat !

      Ștergere
  17. Foarte interesanta si apetisanta reteta, mult succes va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Arata delicios! Felicitari si bafta multa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ptr aperecieri si urari Emy!

      Ștergere
  19. Bine ca am mancat de seara ca altfel dadeam fuguta si eu la o portie din felul asta minutat !Bafta la concurs ! Sorina.

    RăspundețiȘtergere
  20. Minunat arata!
    Multa bafta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  21. O sa ma tin si eu de capul sotiei sa-mi faca si mie asa mancare buna si aratoasa :) Sper sa iasa reteta pe locul intai , iti tin pumnii , Titi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Titi, Sorina iti face manmcaruri foarte bune !Multumesc pentru apreciere si urari !

      Ștergere
  22. Un fel nemaipomenit de la o bucatareasa de nota zece.Sa-ti aduca noroc reteta !

    RăspundețiȘtergere
  23. Platoul asta arata de milioane , ca tot ce faci tu Geta draga ! Sa mai faci sa gust si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi, pai ce sa-ti fac Ionute daca nu treci pe aici in ziua in care trebuie !

      Ștergere
  24. Mancarea asta sigur converteste si pe un vegetarian.Tine-o tot asa si multa bafta la concurs !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-am propus sa convertesc pe nimeni, eventual sa impresionez un chef. Multumesc Sabina pentru urari !

      Ștergere
  25. Bafta scumpa mea si sa ne aduci papika de la Budapesta...:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie ! Daca e sa fie vin cu o sacosa !!!!

      Ștergere
  26. Arata demential! Bafta !
    Lia

    RăspundețiȘtergere
  27. Felul asta de mancare iti face pofta si sa mananci si sa te apuci de gatit.Arata fabuloooooos. Spor la treaba in continuare si sa castigi concursul !

    RăspundețiȘtergere
  28. Arata super , mi s-a facut pofta !

    RăspundețiȘtergere
  29. Asa frumos e prezentat felul asta de mancare, ca ti se face foame pe loc. Bafta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie Danut ! Multumesc pentru apreciere!

      Ștergere
  30. Pe mine una m-a impresionat tare platoul asta ; succes la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  31. Fata, ai s-ajungi sa ma imprietenesti cu fasolea!Eu nu-s prietena cu dansa, dar in fileurile alea mi-as infige prin ecran.Multa-multa BAFTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai rar cineva care sa nu fie prieten cu fasolea ! Multumesc anonimo,care banuiesc ca e Corina ?!

      Ștergere
  32. Fabulos fel ! Bafta multa !

    RăspundețiȘtergere
  33. Apetisant rau de tot felul asta de mancare , te face sa te gandesti tot la el.Sa-ti aduca noroc !

    RăspundețiȘtergere
  34. Rodica Rosca19 mai 2013, 07:46

    Arata foarte bine ! Bafta !

    RăspundețiȘtergere
  35. Cat de bine arata! Bafta multa, Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  36. O prezentare superba. Felicitari si multa bafta!
    Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  37. Mmmmm,dar ce am gasit aici e curata nebunie!!!
    Fara discutie,trebuie sa ajungi la Budapesta!!
    Bafta multa!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Lulu ! Esti o draguta!

      Ștergere
  38. Buna rau, dupa cum arata! Unde gasesc germenii de ridiche?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Germenii astia i-am gasit la Metro.Acum am pus si eu seminte la incoltit

      Ștergere

  39. Totul arata perfect!! O prezentare tare faina!!
    Bafta multa Pansy!!
    Pupici
    Lory(Bucataresele Vesele )

    RăspundețiȘtergere
  40. Arata super ! Multa bafta ! :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  42. scumpa Pansy,n-au catadicsit sa te aleaga pentru Budapesta,dar iti prevad un drum la Paris,ti-am zis io si pe FB !
    keep calm and cook si strange la saltea( parerea mea ) frunzulite,seminte,petale si ceva vreascuri,astea se cauta puse in farfurie,adica asta isi doresc unii sa vaza ,ca poa' mananca cu pipeta si penseta :D ...s-a dus vremea sarmalelor si a mamaligii ,tre' sa fim trendy flendy ,altfel ramanem de caruta !
    io iti zic tie ,sa stai calma,dar cand ma uit la cum arata farfuria aia,ma intreb ,oare n-au avut ochelari de soare pe nas cand au jurizat ?
    I pup iu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pupu-te Carmenuto ! De stransul floricelelor s-a apucat Stalin,iar ceva vreascuri,dupa vijelia asta om pune de-o parte !Sper sa nu treaca vara asta si sa ne cunoastem !

      Ștergere
    2. chiar si cu ochelari pe nas ! Sa nu se vada ridurile ! Coenzima si fructele goji imi lipsesc!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...