luni, 17 iunie 2013

Macrou umplut cu pasta de masline



O reteta simpla, rapida  si gustoasa .Daca as fi avut barbuni era o reteta mediteraneeana grozava.Asa e o reteta atlantico-mediteraneeana buna tare.

INGREDIENTE:
-2 buc macrou eviscerati (un kg)
-100 g măsline negre fără sâmburi
-2 fileuri de anşoa
-2 roşii uscate la soare
-un căţel de usturoi
-3 linguri de ulei de măsline
-sucul de la o jumătate de lămâie
-sare,  piper după gust

MOD DE PREPARARE:
1.Spălaţi şi uscaţi peştii cu un prosop de hârtie
2.Puneţi în robot sau blender măslinele, roşiile uscate, fileurile de anşoa, usturoiul, sucul de lămâie, uleiul de măsline şi mixaţi până obţineţi o pastă.
3.Umpleţi pestii cu pasta de măsline, puneţi-i într-o tavă unsă cu ulei apoi ungeţi-i şi pe ei cu ulei,asezonaţi cu sare şi piper, după care daţi tava la cuptorul preîncălzit la 200 *C , timp de aproximativ 20 de minute,depinde de dimensiunea peştilor, până ce pestii sunt frumos rumeniţi.Carnea lor trebuie să rămână fermă la apăsare.
4.Serviţi-i calzi alături de garnitură dorită, de exemplu, cartofi noi cu mărar, copţi în cuptor sau Air Fryer, cazul meu.

Poftă bună !

4 comentarii:

  1. pupu-te Paula ! Eu asa zic ca e !

    RăspundețiȘtergere
  2. Oaaa! fac si eu pentru ziua hazbandului, e mare iubitor de peste si de tapenade!
    Multumim pentru reteta, Pansy!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...