luni, 19 august 2013

Vinete la cuptor cu chili si iaurt grecesc


Voua vi se intampla sa va cada cu tronc o reteta ? Mie asa mi se mai intampla, drept care reteta asta a ajuns la noi in casa, vedeta retetelor cu vinete din vara asta. Am gasit-o pe blogul Andrei Menta si rozmarin , asa ca pupu-te Andra ! E din categoria simplu si foarte,foarte,...bun! Am mai facut mici adaugiri,legat de condimentare, dupa gustul meu si iata ce a iesit.

INGREDIENTE:
-2 vinete
-4 catei de usturoi
-50-70 ml ulei
-1/2 lingurita sare
-1/2 lingurita fulgi de chili sau unardei iute tocat
-1 lingurita de ierburi italiene ,mediteraneene sau de Provence
-piper dupa gust
ptr.sos:
-un borcan mic de iaurt grecesc (sau iaurt obisnuit imbogatit cu o lingura de smantana)
-un catel de usturoi
-1/2 legatura de marar verde tocat
-2 crengute de menta verde

MOD DE PREPARARE:
1.Taiati vinetele in jumatate pe lungime, apoi crestati-le tot pe lungime de 3-4 ori, avand grija sa nu le crestati pana la coaja.
2.Din cateii de usturoi zdrobiti, sare, chili, ierburile italiene si ulei faceti o pasta de usturoi.Uleiul adaugati-l gradual,ca la maioneza

3.Ungeti bine de tot vinetele si in crestaturi si deasupra cu pasta de usturoi,(daca e nevoie mai adaugati ulei, vinetele iubesc uleiul) apoi asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei si dati-le la cuptorul preincalzit la 200 *C ( foc peste mediu) timp de aproximativ 50 de minute, sau pana vinetele sunt bine rumenite
4.Intretimp amestecati iaurtul ( daca nu aveti iaurt grecesc, amestecati iaurt obisnuit cu o lingura de smantana) cu menta, un catel de usturoi zdrobit si marar tocat.
5.Serviti vinetele stropite cu iaurt si frunze proaspete de menta si marar tocate, plus extra ardei iute sau ardei rosu dulce taiat cubulete mici, mici,nu-i fac rau.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...