joi, 24 octombrie 2013

Coaste de vitel la cuptor cu sirop de agave

Am gasit la piata niste coaste de vitel care aratau tare bine. Initial le-am luat doar pentru ciorba, dar aratau asa de bine ca am zis sa incerc sa le fac la cuptor.A iesit o fripturica grozava: moale si lipicioasa, cum trebuie sa fie niste coaste bune.Iar crusta caramelizata a coastelor, un deliciu !

 INGREDIENTE:
 -8 coaste de vițel
 -un pahar de vin roșu
 -un pahar de supă de vită sau apă
 Ptr.marinadă:
 -2 căței de usturoi
 -o ceapă tocată
 -2 linguri sos de soia
 -2 linguri de merken (reteta aici ) 
 -o linguriță boia dulce
 -1/4 linguriță boia iute (optional)
 -1/4 de linguriță piper măcinat
 -4 linguri sirop de agave, arțar sau miere

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se amestecă ingredientele pentru marinadă, se pun coastele în ea și se amestecă bine ,se acoperă și se dă la rece pentru 2 ore,cel puțin.Eu le-am pus la marinat seara, pana a doua zi.
 2.Se așază coastele cu marinadă cu tot într-un vas termorezistent, se adaugă vinul și supa, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 *C timp de aproximativ 90 de minute (depinde de carne).Verificați din când în când și completați dacă mai e nevoie,lichidul din vas.E gata când carnea este moale și se desprinde de pe os.
 3.Se servește presărat cu pătrunjel verde alături de salta sau garnitura preferata.

 Poftă bună ! 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...