vineri, 8 noiembrie 2013

Conopida cu varza de Bruxelles gratinate



Provocarea Mihaelei Dulce Romanie, este una draga mie,inca de la inceput. Iar luna asta am timp sa particip, imi plac si ingredientele alese de Laura si Liana ,gazdele noastre .Unul din ele este varza Asa ca incep cu un gratin de conopida si varza de Bruxelles.

 INGREDIENTE:
 -1 kg de conopidă
 -500 g varză de Bruxelles
 -2 linguri semințe de pin
 -200 g brânză telemea
 -300 ml smântână de gătit
 -4 linguri pesmet
 -4 linguri parmezan ras
 -sare,piper după gust 

 MOD DE PREPARARE:
 1.Conopida desfăcută în buchețele și varza de Bruxelles, curățate,spălate, se fierb în abur sau în apa cu sare circa 5 minute, apoi se scurg
 2.Se amestecă smântâna cu brânza telemea zdrobită și se potrivește de sare dacă mai este nevoie și piper.

 3.Se unge un vas termorezistent cu unt, se așază conopida și verzele, se presară cu sâmburii de pin, se toarnă peste ele smântâna, se presară cu pesmet și parmezan ras și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 *C timp de aprox 20 de minute,până ce legumele sunt frumos rumenite.


 Poftă bună ! 

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...