luni, 4 noiembrie 2013

Orez persan cu sofran, stafide si fistic


Asta e o reteta de orez pe  care am facut-o deja de mai multe ori, pentru ca ne-a placut foarte tare.Merge mancat ca atare , e o reteta buna de post (daca eliminati untul si folositi ulei) sau ca si garnitura .Sigur va veti impresiona familia sau musafirii.

 INGREDIENTE:
 Măsura ceasca= 240 ml


 -2 ½ cești de orez cu bobul lung
 -1/2 linguriță de șofran (eu am folosit șofrănel , rudă lui mai săracă) sau turmeric
 -2 linguri de unt clarificat
 -4 păstăi mici de cardamom
 -un baton de scorțișoară
 -4 cuișoare
 -10 boabe de piper
 -coaja rasă de la o portocală
 -sare
 -2 linguri de fistic fără coajă
 -2 linguri de fulgi de migdale
 -2 linguri de stafide

 MOD DE PREPARARE:

 1.Puneți șofranul într-un bol mic și turnați peste el 2 linguri de apa fierbinte.Lăsați la infuzat.

 2.Topiți untul într-o tigaie, adăugați scorțișoara, cardamomul, cuișoarele și piperul și prăjiți-le ușor timp de 2 minute


 3.Adăugați orezul, prăjiți-l 3 minute, apoi adăugați 4 cești de apa și șofranul cu apa în care a infuzat, coaja de portocală rasă, acoperiți cu capac, aduceți la fierbere la foc mare, apoi lăsați focul la minim și fierbeți aproximativ 20 de minute, până ce lichidul este absorbit și se formează mici cratere în orez.Scoateți condimentele care s-au ridicat la suprafață și adăugați stafidele, amestecați și lăsați acoperit încă 10 minute.
 4.Încingeți o tigaie antiaderentă și rumeniți ușor fisticul și fulgii de migdale, apoi adăugați-le la orez și serviți .


 Poftă bună! 

4 comentarii:

  1. o mancare usoara, simpla si apetisanta din cauza ingredientelor adaugate la orez, imi place si cum e prezentat modul de pregatire, de recomandat si incercat acasa ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...