vineri, 29 noiembrie 2013

Pizza cu pesto de busuioc


 Îmi place bucătăria italiană.Fără prea multe ingrediente, dar de calitate și imaginația e liberă.Rămânem așadar  prin preajma bucătăriei italiene, cu o pizza simplă, rapidă și gustoasă.

 INGREDIENTE:
 Ptr.blat:
 -500 g făină
 -o lingură ulei de măsline
 -1 ½ linguriță sare
 -240 ml apă călduță
 -un pachet de drojdie instant dr oetker
 ptr umplutura:
 -1/2 borcan pesto de busuioc
 -200 g salam picant feliat fin sau ce mezelic aveti prin frigider
 -4-5 roșii 
 -250 g mozzarella
 -o lingură oregano uscat mărunțit
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se frământă un aluat din ingredientele menționate.Dacă folosiți mașina de pâine, puneți ingredientele în ordinea menționată de cartea mașinii.După ce obțineți un aluat omogen și elastic, lăsa-ți-l la dospit, acoperit, într-un loc călduț, ferit de curenți de aer, până ce își dubreaza volumul, aprox o oră.




 2.Întindeți aluatul în forma și de grosimea dorită, ungeți-l generos cu pesto de busuioc, așezați apoi un rând de roșii tăiate rondele ( de aprox 4-5 mm grosime) , presărați cu oregano, asezonati ( dar țineți seamă că și pesto și salamul sunt deja sărate), așezați deasupra un strat de salam, sau ce mezeluri doriți și aveți în casă, rupeți mozzarella bucățele și presărați-o peste salam
 3.Coaceți în cuptorul încălzit la 210*C, (peste mediu), până ce pizza este frumos rumenită și aluatul copt, aprox 20 de minute.

 Poftă bună !

  

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...