vineri, 22 noiembrie 2013

Sote de curcan cu sos de smântână, şofran şi piper verde


Un fel de mâncare simplu, rapid si subtil aromat de şofran si piper verde, ce merită încercat.Dacă nu aveţşofran, puteţi folosi şofranel sau praf de turmeric (curcuma), dar aroma nu va mai fi aceeaşi, ci doar culoarea.Spor la gătit !

INGREDIENTE
-300 g piept de curcan
-50 g unt
-o ceapa mica tocata sau 2 fire de ceapa verde tocate
-şofran cat iei cu doua degete 
-1/2 linguriţă boabe de piper verde
-200 ml smântână de gătit
-o lingură de amidon
-sare,piper după gust

MOD DE PREPARARE:
1.Pieptul de curcan se taie fâşii, se hidratează piperul verde, în cazul în care este uscat şi nu conservat în saramură
2.Se topeşte untul şi se rumenesc  fâşiile de carne,apoi se dau deoparte si se rezerva la cald
3.In sosul rămas dupa sotarea cărnii (daca e nevoie se mai adauga putin unt) se sotează ceapa apoi se adaugă smântâna, boabele de piper verde hidratate (cu apa in care s-au hidratat cu tot) sau murate, sofranul , se lasă să dea câteva clocote sa-si elibereze aroma şofranul si piperul verde, apoi se adaugă amidonul amestecat în prealabil cu o lingură de apă rece şi se lasă să mai dea un clocot să se lege sosul , se asezonează cu sare şi piper.Apoi se adaugă carnea si se mai dă un clocot impreună.
3.Se serveşte presărat cu verdeaţă, alături de garnitura dorită, în cazul de faţă paste cu pesto de busuioc

Poftă bună !

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...