miercuri, 13 noiembrie 2013

Tarta cu smochine si gorgonzola

Asta a devenit una din tartele mele sarate preferate.Si daca e si sezon de smochine, nimic nu imi mai sta in cale.Acuma e drept ca sezonul s-a terminat, asa ca v-ati prins, am facut tarta mai demult.Nu stiu cum reusesc sa fiu mereu in urma cu postarile.Cu toate astea, va spun pe cuvant de pionier, ca o voi face de sarbatori, atat de mult mi-a placut.Am folosit pentru crusta tartei aluatul de vin care merge de minune. 

 INGREDIENTE:
 Ptr.formă de tartă cu diametrul de 26 cm sau 3 forme cu diametru de 15 cm
 Ptr.aluat:
 -100 ml vin alb sec
 -80 ml ulei
 -300 g făină
 -1/2 linguriță sare
 Ptr umplutura: 
 -200 g gorgonzola
 -400 g smântână lichidă
 -jumătate de ceașcă de parmezan ras
 -3 ouă
 -un vârf de cuțit de nucșoară
 -sare,piper după gust
 -2-3 smochine proaspete
 
 MOD DE PREPARARE :
 1.Întâi preparăm aluatul: într-un borcan cu capac amestecăm vinul,uleiul și sarea apoi transferăm amestecul într-un bol, adăugăm făina pe rând și frământăm un aluat omogen, pe care îl dăm la rece,acoperit cu folie, cel puțin 15 minute.
 2.Întindem aluatul , tapetăm forma de tartă cu el , îl înțepăm cu furculița din loc în loc și îl mai dăm la rece 15 minute, după care îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 *C ,timp de 10 minute.
 3.Intretimp pregătim umplutura :se amestecă ouăle cu smântână, parmezan, nucșoară, sare, piper



 4.Peste aluat se pune brânza gorgonzola tăiată cubulețe, se toarnă amestecul de smântână și deasupra se așază smochinele feliate.
 5.Se coace în cuptor la 200 *C, timp de aproximativ 25 de minute, până ce aluatul este rumen și compoziția de smântâna închegată.

 Poftă bună !

  

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...