luni, 2 decembrie 2013

Macrou la cuptor in crusta de susan


Imi place ca in ultima vreme se gasesc tot felul de fileuri de peste, congelate, la preturi acceptabile: biban, macrou, care sunt printre pestii mei preferati.Sigur ca preferabil este pestele proaspat, dar cel putin bibanul de mare, care imi place foarte mult, e cam scump.Nu stiu cum se face, ca euro n-a crescut in mod semnificativ, in schimb pretul pestelui creste, creste, chiar daca nu e post si dezlegare la peste. Dar asta face parte din enigmele comertului romanesc, asa ca sa revenim la fileurile noastre de macrou, sau ce peste aveti si va place.

 INGREDIENTE:
 -4 fileuri de pește (macrou în cazul de față)
 -3 linguri de iaurt
 -sare,piper cu lămâie
 -4 linguri de pemet
 -2 linguri de semințe de susan alb
 -2 linguri de susan negru
 -ulei de măsline
 -zeama de lamaie

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se amestecă iaurtul cu sare și piper cu lămâie, apoi se trec fileurile prin el având grijă să fie bine îmbrăcate cu amestecul de iaurt.Se lasă la marinat la rece cel puțin o oră.

 2.Se amestecă pesmetul cu semințele de susan.

 3.Se trec fileurile de peste prin amestecul de pesmet și se așază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.Se stropesc cu ulei
 4.Se încinge cuptorul la 200 *C (puțin peste foc mediu) și se coace peștele timp de aproximativ 15-20 de minute, până ce crusta este frumos rumenită.
 5.Se servește stropit cu zeamă de lămâie si ulei de masline alături de o salată sau garnitura dorită.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...