luni, 20 ianuarie 2014

Frigarui de pui marinat in iaurt


La Provocarea secreta de luna aceasta , gazduita de Simona , mi-a revenit chiar blogul Simonei.Dupa ce l-am rasfoit, nu ma hotaram intre o reteta dulce sau sarata, am ales pana la urma o reteta de frigarui de pui, care merita incercata si repetata.

INGREDIENTE:
-un piept de pui , fara piele si os, sau 4 pulpe dezosate si fara piele (eu asta am folosit)
ptr.marinada:
-200 g iaurt
-o lingurita de praf de usturoi sau usturoi granule
-o lingura de sos Worchester
-sare, piper dupa gust
-o lingura ulei
-1/2 lingurita boia dulce
-2 rosii
-un ardei gras
-1/2 de dovlecel
-2 cepe

MOD DE PREPARARE:
1.Taiati carnea de pui cuburi cam de aceeasi dimensiune
2.Intr-un bol, amestecati ingredientele pentru marinada, adaugati apoi bucatelele de carne, amestecati bine, sa se imbrace fiecare in sos, acoperiti cu folie de plastic si dati la rece , pentru cel putin 2 ore.Ideal este de seara pana a doua zi.

3.Taiati legumele la dimensiuni asemanatoare bucatilor de carne, apoi formati frigaruile, alternand legumele cu carnea.Daca a mai ramas marinada in bol, folositi-o la uns frigaruile, cu ajutorul unei pensule.
4.Frigeti frigaruile pe gratar,rotindu-le din cand in cand, pana ce carnea e patrunsa

Pofta buna !

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. E o reteta provenita probabil din tandoori chicken, dar europenizata putin, sa zic asa, din punctul de vedere al condimentelor.

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Pai sunt usor de facut, asa ca la treaba !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...