luni, 20 ianuarie 2014

Frigarui de pui marinat in iaurt


La Provocarea secreta de luna aceasta , gazduita de Simona , mi-a revenit chiar blogul Simonei.Dupa ce l-am rasfoit, nu ma hotaram intre o reteta dulce sau sarata, am ales pana la urma o reteta de frigarui de pui, care merita incercata si repetata.

INGREDIENTE:
-un piept de pui , fara piele si os, sau 4 pulpe dezosate si fara piele (eu asta am folosit)
ptr.marinada:
-200 g iaurt
-o lingurita de praf de usturoi sau usturoi granule
-o lingura de sos Worchester
-sare, piper dupa gust
-o lingura ulei
-1/2 lingurita boia dulce
-2 rosii
-un ardei gras
-1/2 de dovlecel
-2 cepe

MOD DE PREPARARE:
1.Taiati carnea de pui cuburi cam de aceeasi dimensiune
2.Intr-un bol, amestecati ingredientele pentru marinada, adaugati apoi bucatelele de carne, amestecati bine, sa se imbrace fiecare in sos, acoperiti cu folie de plastic si dati la rece , pentru cel putin 2 ore.Ideal este de seara pana a doua zi.

3.Taiati legumele la dimensiuni asemanatoare bucatilor de carne, apoi formati frigaruile, alternand legumele cu carnea.Daca a mai ramas marinada in bol, folositi-o la uns frigaruile, cu ajutorul unei pensule.
4.Frigeti frigaruile pe gratar,rotindu-le din cand in cand, pana ce carnea e patrunsa

Pofta buna !

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...