luni, 10 martie 2014

Supa crema de dovleac

La Provocarea secretă mi-a revenit blogul lui Mimmi .Adevărat bucate pe alese, pentru că am avut de unde alege.Și cum aveam un dovleac mic de astă toamnă încă și nu l-am folosit,am ales să fac o bună supă cremă de dovleac, cu mici adăugiri față de rețetă inițială, sper să nu se supere Mimmi.În varianta mea, supa nu este de post, dar poate fi gătită foarte bine și la fel de guatoasa va fi, în varianta de post: fără adaos de smântână și brânză rasă sau bacon. Ca sa nu va spun cat poate fi de buna, gatita cu sampanie !!!!! O cana mare.


 INGREDIENTE:
 -200 g dovleac tăiat cubulețe
 -200 g cartofi tăiați cubulețe
 -200 g morcovi tăiați cubulețe
 -o ceapă mică tocată
 -sare,piper
 -100 ml smântână de gătit
 -brânză cheddar sau emmentaler rasă pentru servit

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se curăță ,se spală și taie cubulețe legumele, apoi se fierb timp de aproximativ 15-20 de minute.
  2.Se pasează legumele fierte cu ajutorul unui blender sau mixer vertical, se adaugă smântâna,se asezonează cu sare și piper și se mai dă un clocot.
 3.Se servește fierbinte cu brânză cheddar sau emmentaler rasă și pâine prăjită .Eu am folosit brânză cheddar mexicană iute, o brânză foarte bună și foarte iute, care se găsește la Lidle în săptămâna mexicană.Dar puteți la fel de bine și gustos să folosiți mici bucățele de bacon rumenite într-o tigaie antiadeneta, fără ulei, sau numai crutoane de pâine prăjită. 

 Poftă bună ! 

Un comentariu:

  1. Ma bucur ca ti-a placut.
    Intr-adevar foarte gustoasa trebuie sa fie cu smantana si branza :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...