sâmbătă, 8 martie 2014

Tarta cu struguri


Nu mai trebuie sa spun ca imi plac tartele, fie ele dulci sau sarate.De data asta vin cu o tarta dulce extrem de buna si simplu de facut.Si daca e 8 martie, am zis sa ne indulcim putin .Asa ca va doresc la multi ani doamnelor si domnisoarelor si o primavara mai putin ploioasa !

 INGREDIENTE:
Ptr.blat:
-2 cești de făină
-200 g unt rece
-1/2 linguriță sare
-o linguriță de zahăr brun
-1/2 ceasca de nuca macinata
-4-6 linguri de apă foarte rece
Ptr.umplutură:
-500 g struguri negri
-125 ml vin alb
-1/2 linguriță scorțișoară
-jumatate de pastaie de vanilie sau un plic de zahar vanilat
-110 g zahăr
-200 g cremă de brânză sau branza dulce de vaci
-250 g mascarpone
-un plic de zahar vanilat
-coaja rasa de lamaie
-o lingura de fistic macinat

  MOD DE PREPARARE:
1.Prima dată preparăm blatul :se frământă cu vârful degetelor făina amestecată cu zahărul,nuca, sarea și untul rece tăiat cubulețe, se adaugă 4-6 linguri de apă rece,funcție de făină.Se dă aluatul la rece 30 de minute.

 2.Se întinde aluatul se tapetează forma de tartă cu el, se înțeapă cu furculița și se dă iar la rece 15 minute, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la 180*C, timp de aprox 25 de minute.

3.Se toarnă vinul într-o crăticioară, se adaugă 60 g de zahăr, păstaia de vanilie și se lasă să fiarbă la foc moale 5 minute, până ce zahărul e complet dizolvat.Se adaugă boabele de struguri și se fierbe la foc mic timp de 2 minute, amestecând din când în când.Se scot boabele de struguri, cu o spumieră, într-un castron, iar în siropul rămas se adaugă scorțișoară și se mai fierbe tot la foc moale încă 3-5 minute, până ce siropul se mai îngroașă, apoi se toarnă peste struguri și se lasă la răcit.Păstaia de vanilie se dă deoparte.
 4.Se amestecă brânza cu mascarpone, restul de 50 g de zahăr, zahărul vanilat și coajă rasă de lămâie.
 5. Se așază crema peste blat și se acoperă cu struguri și sirop si se poate presara cu fistic maruntit.Se lasă o oră cel puțin să-și tragă blatul umezeală din umplutură și se servește.

 Poftă bună !
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...