luni, 14 aprilie 2014

Pasca coronita

Iata un alt mod de montare pentru pasca.Practic, reteta este cea de aici, diferenta constand doar in modul de formare al ei.E la fel de gustoasa dar mai spectaculoasa .

 INGREDIENTE :
Tava de copt cu diametrul de 24 cm
ptr.blat :
- 500 g de făină
- 250 ml de lapte
- 125 g de zahăr
- 100 ml de grăsime (unt topit şi ulei)
- 10 g drojdie uscată sau un cub de drojdie proaspătă.
- 2 gălbenuşuri
- 2 plicuri zahăr vanilat
-coaja rasă de la o lămâie
- sare
ptr.umplutură:
- 500 g de brânză dulce de vaci
- 2 ouă
- un pahar de zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- 2-3 linguri de griş
- o mâna de stafide înmuiate în rom timp de o oră
Ptr.finisare:
-un ou pentru uns
-3-4 linguri de miere
-2 linguri de zahăr tos

MOD DE PREPARARE:
1.Aluatul l-am făcut în maşina de pâine:
-zahărul se dizolvă în lapte cald
-drojdia se freacă cu câteva linguri de lapte îndulcit
şi câteva linguri de făină,după care se acoperă cu făină şi se lasă la crescut până începe să crape făina, aproximativ 10-15 minute
-se pune în cuva maşinii laptele cu zahărul dizolvat, gălbenuşurile şi 2 linguri de grăsime şi aromele
-se adaugă toată făina şi maiaua crescută.
- în primele 10 minute de frământare (după cele 5 de amestecare şi cele 5 de odihnă) se adaugă pe rând restul de grăsime
-cine frământă de mâna , frământă aluatul cu mâna înmuiată din când în când în grăsime,până iese un aluat elastic şi care se desprinde de pe mâna (aproximativ 20 de minute)
-se pune aluatul într-un vas,se acoperă,se ţine la loc călduţ,ferit de curent (eu am lăsat aluatul la dospit tot în maşina de pâine) până îşi dublează volumul.
2. Intretimp se prepară umplutura  amestecând toate ingredientele. Aveţi grijă ca brânză să fie bine scursă.Nu se prepară umplutura mai din timp pentru că zahărul va scoate apa din brânză.Deci se prepară chiar înainte de a o pune pe aluat .






3.Se împarte coca în două, fiecare parte se întinde cu sucitorul  în formă de dreptunghi lat de 20 de cm și lung de dimensiunea perimetrului tăvii.Se presara cu gris și se unge fiecare parte cu amestecul de brânză și se rulează, apoi se împletesc cele două rulouri obținute și se așază coronița în tavă, după care se lasă la crescut încă 30  de minute.Se unge cu oul bătut si se presară cu zahăr tos.
4.Se dă la cuptorul preîncălzit la 210*C , iar după 15 minute se face focul la minim.Se mai coace aprox 35-40 de minute, până ce pasca e frumos rumenită şi trece proba scobitorii.
5.După ce se scoate din cuptor, cât este încă caldă, se unge cu miere.
Poftă bună!

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...