marți, 8 aprilie 2014

Rulada de porc cu praz si smochine


Se apropie Pastele si pentru cei care nu manaca miel, friptura asta ar putea fi o alternativa pentru felul principal al mesei de Paste. Garnitura este la alegerea voastra.

 INGREDIENTE
 -un kg pulpă de porc
 -2-3 fire de praz subțiri tăiat rondele
 -o ceapă mică tocată
 -10 buc smochine uscate
 -1/4 linguriță scorțișoară
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE
 1.Puneți smochinele  la hidratat în apă fierbinte.După ce s-au înmuiat, tăiați-le cubulețe.
 2.Fasonati carnea pentru ruladă, bateți-o cu ciocanul de carne pentru frăgezire.
 3.Încingeți o tigaie cu 2 linguri de ulei și căliți ceapa și prazul, apoi adăugați smochinele și la sfârșit scorțișoara.Asezonați cu sare și piper.

 4.Ungeți carnea cu ulei, sărați, piperati și repartizați umplutura pe ea.Rulați și legați ruloul obținut cu sfoară.
 5.Ungeți o tavă cu ulei, așezați rulada în ea și turnați o cană cu apă.Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 *C, stropind-o din când în când cu sosul format în tavă, până ce este pătrunsă și rumenită frumos.
 6.Serviți rulada alături de garnitura preferata, în cazul de față am plusat cu praz cu măsline cu sos de zahar caramelizat si lamaie, fara rosii.

 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...