marți, 20 mai 2014

Ciorba de loboda acrita cu rubarba


 Ciorba de lobodă este una din preferatele mele primăvara.E semn că vara este pe aproape.De vreo 2 ani, am început s-o acresc cu rubarbă, care o face fîn acrișoară ( e drept că depinde de câtă rubarbă folosiți) și cu o aromă subtilă. 

 INGREDIENTE:
 -5 legături de lobodă
 -2 legături de ștevie
 -2 legături de ceapă verde , numai cozile
 -o legatura de usturoi verde (numai cozile)
 -3 linguri de orez
 - 1-2 cești de rubarbă tăiată cubulețe, după gust
 -o legătură de leuștean tocat
 -1/2 legătură de pătrunjel verde tocat
 -sare după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se spală bine toate verdețurile și se toacă frunzele
 2. Se pun la fiert 3l de apă , se adaugă orezul și rubarbaAcum puteți controla cât de acră vreți să fie și să mai adăugați rubarbă sau lămâie. 
 3.Când sunt fierte, se adaugă loboda, ștevia și cozile de ceapă tocate, se asezonează cu sare, se gustă de acru (eventual se adaugă puțin borș sau zeamă de lămâie, dacă doriți ciorba mai acră), se mai fierbe cel mult un minut, se stinge focul, se adaugă leușteanul și pătrunjelul și se pune capacul pe oală.
 4.Se servește caldă sau rece, după gust.
 Poftă bună ! 
Cu reteta aceasta particip la Campania de sarbatoare initiata de Veronica si gazduita luna aceasta de Lili.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...