miercuri, 21 mai 2014

File de macrou cu salsa de sfeclă si portocale


 O altă rețetă inspirată din cartea lui Ottolenghi, Jerusalem.Toate rețetele lui  încercate până acum , mi-au plăcut foarte mult și nici asta nu face excepție.E o rețetă rapidă și potrivită pentru zilele călduroase, mai ales că găsiți sfecle gata fierte, dacă nu vreți să pierdeți vremea fierbând sfeclă.E o rețetă destul de iute, dar în cazul în care nu mâncați iute, puteți folosi pastă de ardei dulce pentru marinarea peștelui.Aproape întotdeauna există opțiuni, nu-i așa?

 INGREDIENTE:
 -2 fileuri de macrou
 -1/2 linguriță chimion măcinat
 -1/2 linguriță pastă de ardei harissa sau altă pastă de ardei iute
 Ptr. salsa:
 -2 sfecle fierte și curățate
 -o portocală medie
 -o lămâie mică
 -2 linguri de măsline Kalamata
 -1/2 ceapă mică roșie tocată mărunt
 -1/2 linguriță coriandru măcinat
 -1/4 linguriță chimion măcinat
 -1/4 de linguriță paprica dulce
 -1/4 de linguriță fulgi de ardei iute
 -o lingură de ulei de măsline
 -4 fire de pătrunjel verde tocat
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:

 1.Amestecați pasta harissa cu chimionul și ungeți fileurile de peste cu ea, apoi dați-le la frigider pentru 30 de minute sau până terminați salsa.
 2.Sfeclele fierte și curățate de coajă se taie cubulețe.Curățați portocala și tăiați-o cubulețe, la fel și jumătate din lămâie.Eliminați sâmburii.Puneți într-un bol cuburile de sfeclă, portocală și lămâie și adăugați măslinele, ceapa tocată și pătrunjelul tocat.
 3. Într-un alt bol amestecați uleiul, sucul de la cealaltă jumătate de lămâie, coriandrul măcinat, chimenul măcinat, paprica dulce, fulgii de ardei iute.

 4.Turnați uleiul cu mirodeniile peste legume, amestecați și lăsați să se odihnească la temperatura camerei, pentru a se întrepătrunde aromele.
 5.Încingeți o tigaie antiaderentă cu puțin ulei, adăugați fileurile de macrou cu pielea în jos și prăjiți la foc mediu, aproximați 2,5 minute pe fiecare parte, depinde de cât de groase sunt fileurile.
 6.Serviți fileurile de pește, presărate cu salsa.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...