luni, 30 iunie 2014

Inghetata de vanilie



 De când am primit în primăvară dispozitivul pentru înghețată ce se  atașează  la mixerul meu Kitchen Aid, e prima oară când îl pun la lucru și sunt încântată de rezultat, mai ales că am scăpat de amestecatul din când în când al înghețatei în timpul congelării.Așa că dacă vă place înghețata, merită să investiți într-o mașină de făcut înghețată.Am început cu o înghețată simplă de vanilie, care poate fi o bază pentru alte feluri de înghețată : cu fructe, ciocolată, etc.Rezultatul este unul cremos , un parfait de fapt.  Voi pune zilele acestea și o variantă de înghețată mai puțin bogată, fără ouă, dar rezultatul tot foarte bun este. 

INGREDIENTE:
 Măsură ceasca=240 ml
 - 500 ml frișcă 30% grăsime
 -4 gălbenușuri
 -1/2 ceașcă zahăr
 -2 linguri extract de vanilie
 -un praf de sare

 MOD DE PREPARARE:
 1.Încălziți 250 ml frișcă la foc mediu,amestecând des, până încep să se facă mărgeluțe de aer pe margini apoi luați de pe foc.
 2.Frecați gălbenușurile cu zahărul până se formează o cremă .
 3.Adăugați frișca fierbinte câte puțin, amestecând continu( aveți grijă să nu faceți ouă fierte) .Puneți amestecul rezultat în cratița în care ați încălzit frișca.
 4.Încălziți la foc mediu, amestecând mereu, până se formează bule în jurul marginii și încep să iasă vapori, aveți grijă să nu dea în fiert.Dați de-o parte  și transferați amestecul într-un bol.
 5.Adăugați restul de frișcă rece, sarea și extractul de vanilie.Răciți bolul în apă rece ,apoi acoperiți și dați la frigider pentru 2 ore.
 6.Din acest moment fie puneți preparatul în bolul mașinii de înghețată și mixați 20-30 de minute și procedați după indicațiile apatului dumneavoastră, fie mixați cu un mixer obișnuit,apoi îl puneți într-o cutie de plastic acoperită bina și dați la congelator 3-4 ore.Dacă nu ați folosit mașina de înghețată, din 30 în 30 de minute scoateți amestecul din congelator și mixați-l , pentru a preveni formarea cristalelor de gheață( de aproximativ 4 ori).Dacă ați folosit mașina de înghețată, puneți amestecul în cutie și dați la congelator, tot 3-4 ore, dar nu mai este nevoie să amestecați din jumătate în jumătate de oră.Va rezulta o înghețată cremoasă și gustoasă în ambele cazuri.


 Poftă bună ! 

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...