marți, 8 iulie 2014

Chec cu visine


 Un chec bun, ce merită încercat cu o compoziție foarte bună, nu este uscat de loc.L-am făcut în formă de guguluf să fie mai arătos.Vișine se găsesc, că doar e perioada lor, dar sigur că poate fi făcut și cu alte fructe.E o alternativă bună la clasica prăjitură cu vișine. 

 INGREDIENTE:
 -125 g unt
 -125 ml lapte
 -300 g făină
 -200 g zahăr
 -2 ouă
 -2 pliculețe zahăr vanilinat
 -un vârf de cuțit de sare
 -un pliculeț praf de copt
 -400-500 g vișine fără sâmburi

 MOD DE PREPARARE:
 1.Cerneți făina și amestecați cu praful de copt
 2.Frecați untul spumă, adăugați zahărul, zahărul vanilat, sarea și frecați în continuare.
 3.Adăugați ouăle pe rând și mixați până ce compoziția se deschide la culoare.
 4.Incorporați cu ajutorul unei linguri de lemn jumătate cantitatea de făină, apoi jumătate cantitatea de lapte. Repetați până ce incorporați întrega cantitate de făină și lapte. Dacă iese prea groasă compoziția subțiați-o cu 1-2 linguri de lapte.
 5.Puneți compoziția în tava unsă cu unt, așezați deasupra fructele fără sâmburi date în prealabil prin făină.
 6.Coaceți la 180 *C, foc mediu, timp de aproximativ 40-50 de minute, până trece proba scobitorii.
 7.Serviți pudrat cu zahăr praf.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...