vineri, 12 decembrie 2014

Pui umplut cu naut


O alta reteta inspirata de Gordon Ramsey , la care am folosit nautul de la SunFood , .Dintre multele conserve de legume ale lui SunFood, toate de buna calitate, eu sunt fana a nautului, porumbului si tonului.Si rosiile decojite-s bune. Asa ca azi, reteta cu naut.Reteta-i lunga si asta poate sperie, da' nu-i complicata de loc.E mai mult de scris si de citit, decat de facut.
Din toata insiruirea asta sunt importante nautul, untul cu tarhon, cimbrul, usturoiul si lamaia coapte. Restul sunt pui, sare, piper si vinegreta cu mustar.Nu-s multe pentru o friptura, garnitura si salata . Poate fi chiar o idee pentru friptura de Craciun, pentru cei ce nu mananca porc.

INGREDIENTE:
- un pui mare (1.6 kg)
-2-3 crengute de tarhon verde sau o lingura de tarhon
-100 g unt moale
-3 capatani de usturoi, necuratate si taiate in jumatate pe orizontala
-sare, piper
-ulei
Ptr. umplutura:
-o conserva de naut SunFood 
-un ardei iute rosu sau fulgi de ardei iute
- o lamaie
-3 ramurele de cimbru verde, doar frunzele
- o lingurita de ulei
Ptr. salata:
-rucola sau alta salata care va place, sau mix de salate
-o lingura de otet balsamic
-o lingura de mustar Dijon
-o lingura de miere sau sirop de agave sau artar
-4-6 linguri de ulei de masline extravergine

MOD DE PREPARARE:
1.Asezonati puiul pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper.

2.Frecati untul cu tarhonul, asezonati-l si pe el cu sare si piper dupa gust.
3.Desprindeti usor pielea puiului de pe piept, bagand degetul sub piele.Umpleti locul format cu untul cu tarhon.
4. Pregatiti umplura:  scurgeti conserva de naut de apa continuta si spalati nautul sub jet de apa rece.Lasati-l sa se curga, apoi puneti-l intr-un bol si adaugati ardeiul iute, coaja rasa de la  lamaie, frunzele de cimbru ,asezonati iar cu sare si piper si adaugati o lingurita de ulei, amestecati.



5. Umpleti puiul cu amestecul de naut si inchideti cavitatea cu lamaia ramasa dupa ce i-am ras coaja.


6. Ungeti tava cu ulei ,puneti jumatatile de capatani de usturoi cu sectiunea in jos si deasupra plasati puiul umplut.Coaceti in cuptorul preincalzit la 200 *C., timp de 10-15 minute, apoi reduceti focul la 180 *C si coaceti puiul timp de o ora si 15-30 minute, pana ce puiul este rumen si patruns (il puteti incerca cu varful unui cutit subtire, sau o frigaruie infipta la incheietura piciorului cu corpul, in partea groasa.Licidul care iese in urma intepaturii trebuie sa fie clar fara urme de sange).Daca pieptul se rumeneste prea tare fata de restul si asta se poate intampla avand untul bagat sub piele, acoperiti puiul cu folie de aluminiu, pana ce este patruns peste tot.

7.Pregatim dressin-gul salatei amestecan intr-un borcan cu capac toate ingredientele si scuturandu-le pana ce se emusioneaza amestecul.
8.Dupa ce puiul s-a copt, il scoatem si-l lasam la racorit.lamaia ce o avea in el o scoate, o taiem in doua, o stoarcem intr-o sita si pasam continutul.la fel procedam si cu usturoiul copt.Amestecam lamaia cu usturoiul.
9.Cu ajutorul unei linguri scoatem umplutura din pui, o zdrobim grosier, adaugam usturoiul si lamaia pasate si jumatate din dressing-ul de salata.Asezonam cu sare si piper.
 10, Punem salata intr-un castron, o stropim cu restul de dressing, transam puiul si-l servim alaturi de piureul de naut si salata.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...