sâmbătă, 30 august 2014

Tarta cu smochine si frangipane


Vacanța s-a terminat, din păcate și ca să mi se pară viața mai dulce, reincep postările cu o tartă cu iz de vacanță și sărbătoare .

INGREDIENTE:
Formă de tartă cu diametrul de 27 cm.
Masura ceasca =240 ml
Ptr.blat:
-2  ceşti făină
-200 g unt rece taiat cubulete
-1 linguriţă sare
-1 linguriţă cu vf zahăr brun
-3-5 linguri apă foarte rece

Ptr.umplutură :
-100 g migdale măcinate
 -100 g unt
 -100 g zahăr pudră
 -3 ouă bătute
 -o lingură de făină 
 -esență de migdale 
-4-6 smochine, depinde de marime
-2-3 linguri de miere

 MOD DE PREPARARE:
 Începem cu crema de migdale,pentru că ea trebuie să stea la frigider cel puțin 6 ore:
 1.Migdalele se usucă în cuptor 10 minute,apoi se lasă la răcit ,după care se mărunțesc într-un blender sau râșniță

2.Se bat cele 100 g unt spumă, se adaugă pe rând 100 g zahăr pudră, migdalele măcinate, esența de migdale după gust și cele 20 g făină mixând continu.Apoi se  adaugă gradual cele 3 ouă bătute .Se acoperă cu folie și se dă la frigider,pentru cel puțin 6 ore.Se poate păstra și până la 48 de ore.


3.Se frământă un aluat fraged ,cu vârful degetelor din ingredientele menționate,după care aluatul se învelește în folie și se dă la rece pentru cel puțin jumătate de oră, după care se scoate, se întinde, se așază în forma unsă cu unt, având grijă să îmbrăcăm bine forma, se înțeapă cu furculița și se dă la rece pentru jumătate de oră (altfel aluatul vi se va retrage la copt,de pe pereții formei de tartă)
 4.Se coace aluatul timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180*C , apoi se scoate afară, se lasă să se răcească, se pune crema de migdale în formă 
 5. Se  feliază smochinele si se așază concentric începând de la margine spre centru, se ung cu miere, apoi  se dă forma la cuptor unde se coace timp de aproximativ 40-50 de minute, până ce tarta este frumos rumenită.
 7.Se scoate și se unge cu ajutorul unei pensule, cu miere.După ce s-a răcit complet se scoate din formă.

 Poftă bună! 

duminică, 10 august 2014

Parada "Provocarii secrete" a lunii iulie

Provocarea secreta este un proiect initiat de Ama .Gazda provocarii repartizeaza aleatoriu fiecarui blog participant un alt blog, de pe care trebuie sa-si aleaga o reteta si sa o execute.O provocare incitanta: in fiecare luna astepti cu nerabdare sa afli ce blog ti-a fost repartizat, apoi il frunzaresti sa cauti reteta care iti este pe plac.E un mod placut de a ne cunoaste intre noi. In luna iulie eu am fost gazda si iata parada retetelor alese de fiecare.Vizitati-le blogurile si in mod sigur veti gasi si voi surse de inspiratie gustoase.
Aura  cheesecake ricotta si ciocolata

Kadia placinta cu mere

Adela Paine ciambella

Monica cas si telemea de casa


Lacrimioara Mihaela fursecuri "Boabe de cafea"


Stefania fursecuri fragede cu ciocolata

Cristina rulada cu mere

Ioana R focaccia

Elena biscuiti sarati din faina de naut
Daniela creveti cu patrunjel
Ramona brownies cu lapte condensat

Ioana Muresan orez cu lapte in stil oriental

Cerasela mamaliguta cu branza si oua in sos de rosii

Mihaela paine naan

Paula budinca de paine cu nuci si caramel


Felicitari tuturor !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...