duminică, 8 februarie 2015

Fondant de ciocolata (Moelleux au chocolat)



 Pentru iubitorii de ciocolată, o rețetă clasică, rapidă și de bună, nu vă mai spun.Veți afla numai dacă o încercați. Trebuie să fiți atenți doar la temperatura cuptorului și la timp, să nu-l depășiți .

INGREDIENTE:
-ptr.4 bucati

 -50 g făină
 -50 g unt +30 g pentru uns formele
 -50 g ciocolată neagră 70% cacao
 -60 g zahăr
 -un ou
 -un gălbenuș de ou
 -coajă de portocală rasă
 -un plic de zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
 -o lingură lichior de ciocolată sau rom
 Ptr.servit
 -cacao
 -înghețată de vanilie sau frișcă

 MOD DE PREPARARE:
 1.Topiți ciocolată și 50 g unt la bain marie, omogenizați.


 2.Mixați zahărul ,zahărul vanilat, oul și gălbenușul până obțineți o cremă groasă și albă, apoi încorporați amestecul de ciocolată și unt. Adăugați coaja rasă de portocală și lichiorul sau romul.Dacă folosiți extract de vanilie și nu zahăr vanilat, adăugați acum și extrasul de vanilie, spoi adăugați făina și omogenizați.
 3.Ungeți cele 4 forme de muffins sau puteți folosi ramequine independente, cu un strat gros de unt.
 4.Împărțiți compoziția în cele 4 forme și coaceți în cuptorul încins la 160*C (sub mediu) timp de 12 minute.
 5.Dezlipiți marginea cu vârful cuțitului dacă este cazul și răsturnați fondantul de ciocolată pe farfurii calde.Dacă folosiți forme individuale de porțelan, ramequine, puteți să le serviți direct din ele.Pudrați cu cacao și serviți imediat alături de înghețată de vanilie sau frișcă.


 Poftă bună ! 

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Acuma io nu pot sa te contrazic, ca nu-i frumos pentru o gazda sa faca asa ceva :)

      Ștergere
  2. Nu am mai auzit de denumirea de fondant de ciocolata. Stiu ca ii se zice vulcan de ciocolata dupa lava cake, sau denumirea din franceza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai moelleux au chocolat inseamna pe romaneste fondant, adica curgator de ciocolata

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...