sâmbătă, 28 martie 2015

File de merluciu cu harissa si apa de trandafiri


O nouă rețetă inspirată din cartea lui Yotam Ottolenghi, Jerusalem. Este un fel de mâncare nord-african, iute și fin aromat. Dacă nu vă place iute, puteți să înlocuiți harissa (care este o pastă de ardei iute) cu pastă de ardei dulce. Harissa si apa de trandafiri se găsește în supermarket-uri la raionul de sosuri sau produse internaționale, depinde de magazin. Restul de apă de trandafiri o puteți folosi ulterior la diferite deserturi și prăjituri. 

INGREDIENTE:
 -4 fileuri de merluciu
 -2 linguri de harissa (pastă de ardei iute)
 -o linguriță de chimion măcinat
 -o lingură cu vârf de făină
 -o ceapă mare tocată mărunt
 -100 ml oțet de vin roșu
 -un vârf de cuțit de scorțișoară
 -1 1/2 linguriță miere
 -o lingură apă de trandafiri 
 -60g stafide (opțional)
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Sărați fileurile de pește, presărați-le cu chimion și ungeți-le  cu o lingură de harissa. Lăsați-le la marinat timp de 2 ore, la rece. 

 2.Treceți fileurile prin făină, scuturați-le să înlăturați excesul și prăjiți-le în 2 linguri de ulei, câte 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateți-le din tigaie și păstrați-le la cald.Dacă e nevoie, prăjiți-le în tranșe.
 3.În aceeași tigaie, adăugați ceapa tocată și rumeniți-o la foc mediu, apoi adăugați restul de harissa, oțetul, scorțișoara, jumătate linguriță de sare, piper după gust și 300 ml apă.Lăsați să fiarbă la foc mic circa 10-15 minute până ce sosul se îngroașă.
 4.Adăugați mierea, apa de trandafiri și stafidele și mai lăsați să fiarbă ușor 2 minute.Gustați și asezonati dacă mai este nevoie și puneți peștii la loc în tigaie și încălziți-i împreună cu sosul, cam 2-3 minute.
 5. Serviți cald sau la temperatura camerei, presărați cu pătrunjel verde tocat.


 Poftă bună !


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...