joi, 2 aprilie 2015

Clatite cu lapte de cocos

Am incercat la clatitele astea, sa folosesc lapte de cocos in loc de lapte de vaca si rezultatul a fost multumitor.Clatitele au iesit fin aromate si putin dulci .A meritat incercarea, asa ca v-o propun si voua, daca sunteti amatori de clatite.

 INGREDIENTE:
 -200 g făină
 -600 ml lapte de cocos
 -3 ouă
 -o lingură de ulei
 -o lingură de rom
 -o linguriță extract de vanilie
 -1/2 linguriță sare
 -coaja rasă de la o lămâie
 MOD DE PREPARARE:
 1.Se mixează ouăle, uleiul, romul, sarea, făina apoi se adaugă laptele câte puțin, pentru a nu se forma cocoloașe. La sfârșit se adaugă coaja rasă de lămâie.Dacă pe parcurs, cât prăjim clătitele aluatul se îngroașă, putem să-l subțiem cu puțin lapte sau apă minerală.
 2.Încingem tigaia, o ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule, apoi punem câte un polonic din amestecul de clătite, sau cât este necesar pentru a acoperi întreagă suprafața a tigăii.Prăjim clătitele pe ambele părți.când sunt gata le punem într-o cratiță sau pe un platou, dar avem grijă să fie tot timpul acoperite pentru a nu se usca marginile.Cum mie imi plac marginile sa fie putin crocante, le-am lasat descoperite.
 3.Le umplem cu ce umplutura dorim (în cazul de față cu dulceața de ananas) și le pudrăm cu zahăr.

 Poftă bună !

Sfat : nu puneți zahăr sau zahăr vanilat în compoziție, pentru că vi se vor lipi de tigaie la prăjire și nu le veți putea întoarce.Folosiți extract de vanilie sau esență de vanilie.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...