sâmbătă, 25 aprilie 2015

Supa de fazan cu galuste


Daca tot v-am povestit la friptura de fazan, ca fazanul trebuie fiert inainte de a-l da la cuptor, iata si supa rezultata.Buna si aromata.

 INGREDIENTE:
 -un fazan
 -2-4 morcovi mari
 -o rădăcină de pătrunjel
 -o rădăcină medie de păstârnac
 -o țelină mică sau o felie dintr-una mare
 -o ceapă
 -o foaie de dafin
 -3 boabe de ienibahar
 -sare după gust
 Ptr.găluște:
 -2 ouă
 -griș cât greutatea cântărită a celor 2 ouă
 -un vârf de cuțit de sare
 -o lingură de ulei

 MOD DE PREPARARE:
 1.Punem fazanul la fiert în apă cu sare  (circa 7 l).Când începe să fiarbă, facem focul mic și spumuim din când în când supa( înlăturăm spuma formată cu ajutorul unei strecurătoare mici sau a unei linguri cu găuri, pentru spumuit).
 2.După aproximativ 30 de minute, adăugăm ceapa întreagă, foaia de dafin și restul legumelor tăiate după cum ne place și continuăm să fierbem la foc mic, până ce carnea de pe pieptul fazanului este făcută.Scoatem fazanul, îl lăsăm să se răcorească, apoi decupăm pieptul și pulpele pentru friptură,de exemplu, iar restul se pune la loc în oală și lăsăm eventual să mai fiarbă până ce legumele sunt fierte.
 3.Preparăm găluștele : Separăm albușurile de gălbenușuri.Gălbenușurile le amestecăm cu sare.Batem albușurile spumă, apoi amestecăm gălbenușurile cu uleiul și albușurile, ușor cu mișcări de sus în jos. Încorporăm grișul în ploaie păstrând amestecarea ușoară. Dacă aluatul iese prea lichid, îl lăsăm să se odihnească 15 minute, timp în care grișul se va umfla. Consistența aluatului trebuie să fie cea a unei smântâni groase. Dacă nu este așa, mai adăugați griș puțin câte puțin.
 4.Cel mai sigur, este să fierbem găluștile separat în apă cu sare și să le adăugăm în supa fierbinte după ce sunt fierte.Putem de asemenea să scoatem o parte și supă pentru a fierbe găluștile.Ele se adaugă când apa clocotește cu ajutorul unei linguri sau lingurițe pe care o muiem în apă rece, de câte ori adăugăm câte o gălușca.Țineți cont că ele își măresc volumul la fiert cam 2-3 ori.După ce am terminat de adăugat toate găluștile, trecem cu o paletă pe sub ele pentru a le desprinde eventual de fundul oalei.Le fierbem la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute.Dacă după acest timp, ele nu sunt fierte ,adăugăm un pahar de apă rece în oală și mai fierbem cât este necesar.După ce sunt fierte, adăugăm găluștile în supa fierbinte.
 5.Servim supa cu găluști presărată cu pătrunjel verde tocat.
 Poftă bună !


 Sfat: Secretul unor găluști pufoase este grișul: aveți grijă să folosiți un griș suficient de granulat.Dacă este măcinat foarte fin, veți avea surpriza să aveți niște găluști tari. De asemenea încercați întâi punând doar o gălușcă în apa care fierbe.Dacă ea se împrăștie, înseamnă că mai trebuie să adăugați puțin griș.Consistența aluatului de găluști trebuie să fie cea a unei smântâni groase. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...