vineri, 1 mai 2015

Placinta cu varza si praz


O placinta gustoasa si aromata, care se poate face fara prea mari abilitati in ale gatitului, fie sub forma de spirala cum am facut-o eu, fie ca o placinta normala cu foi dedesubtul si deasupra umpluturii. Cat priveste branza folosita, eu am folosit cas, dar voi puteti folosi telemea de care va place.

INGREDIENTE:
-un pachet cu foi de placinta
-un fir de praz mediu, tocat
-700 g varza tocata
-o lingura de chimen macinat
-200 g cas de oaie, telemea de oaie sau capra
-o legatura de marar tocat
-sare, piper dupa gust
-ulei sau unt topit pentru uns foile
-un ou batut

MOD DE PREPARARE:

1.Preparati intai umplutura intr-o tigaie incapatoare, care sa cuprinda toata varza. Caliti prazul tocat, eu am folosit si partea verde, apoi adaugati varza si caliti-o pana se inmoaie si se evapora apa lasata. Condimentati cu chimen, sare, piper, inchideti focul si adaugati mararul tocat si branza rasa sau sfaramata. Lasati la racit



2.Formati rulouri din cate 2 foi de placinta : intindeti o foaie, ungeti-o cu ulei sau unt topit, asezati deasupara alta foaie, ungeti-o si pe ea, apoi asezati umplutura de-a lungul laturii mai lungi si rulati. Asezati ruloul format intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Procedati la fel si cu restul de foi, pana umpleti tava.Eu am asezat foile in spirala pornind de la margine.Cat timp lucrati la formarea unui rulou, tineti restul foilor acoperite cu un prosop umed, ca sa nu se usuce, pentru ca ele au tendinta de a se usca foarte repede.
3.Ungeti placinta cu ou batut si coaceti in cuptorul preincalzit la 180*C, foc mediu, timp de aproximativ 30 de minute sau pana ce placinta este frumos rumenita.

Pofta buna !

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...