vineri, 29 ianuarie 2016

Pulpe de pui si orez cu rosii si ardei




 Azi vă propun o altă rețetă simplă, dar gustoasă, zic și sănătoasă (eu folosesc vase cu frigere fără ulei, dar oricum o lingură de ulei într-un vas teflonat, dacă nu îl lăsați să fumege, e la fel de bun) . E o rețetă care poate fi făcută repede și iarna și vara. În jumătate de oră e gata.Vă îndemn din nou să cumpărați și să folosiți paprika afumată, va schimba complet gustul mâncării voastre. 

INGREDIENTE:
 Măsura ceașcă =240 ml
 -8 pulpe superioare de pui
 -o ceapă mare tocată
 -un ardei tăiat cubulețe
 -un morcov tăiat cubulețe
 -o tulpină de țelină apio tăiată cubulețe
 -o conservă de roșii decojite
 -o lingură de pastă de tomate
 -o linguriță de paprika dulce
 -o linguriță de paprika afumată
 -sare, piper după gust
 -o foaie de dafin
 -o linguriță de busuioc mărunțit
 Ptr.orez:
 -2 cești de orez
 -4 cești de supă de pui
 -o ceapa mică tocată
 -un ardei roșu tăiat cubulețe
 -o ceașca de roșii decojite
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:




 1.Intâi se prepară puiul: se rumenesc pulpele pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie și se rezervă pentru mai târziu.In aceeași tigaie se călește ceapa, ardeiul, țelină, morcovul, până se înmoaie, se adaugă usturoiul, roșiile, pasta de tomate și mirodeniile.Se dă un clocot, apoi se adaugă pulpele și se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute. Se potrivește gustul de sare și piper.
 2.Intretimp se prepară orezul: se spală orezul în mai multe ape, până rămâne apa limpede.Se pune într-o cratiță o lingură de ulei și se călește ceapa și ardeiul se adaugă orezul și se mai prăjește un minut apoi se adaugă roșiile și supa, sare, se acoperă cu capac și se aduce la fierbere pe focul maxim, după care se reduce focul la minim și se gătește timp de 20 de minute, până ce se formează mici cratere în orez.
 3.Se servesc pulpele alături de orez și salată .



 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...