marți, 10 mai 2016

Oua scotiene





 De mult vroiam să încerc rețeta asta și acum i-a venit rândul.Deși le zice ouă scoțiene ele se pare că au fost inventate de o mare băcănie londoneză pe la 1734 și sunt inspirate din bucătăria nord indiană. Este o mâncare tipică pentru picnic, dar poate fi și aperitiv, mai ales dacă se folosesc ouă de prepeliță, sau pot fi servite la micul dejun alături de brânză și murături.Fiind așa sățioase, noi le-am mâncat ca fel principal acompaniate de mazăre cu smântână. 

INGREDIENTE:
 -4 +1 ouă
 -300 g carne tocată amestec
 -o ceapă mică tocată
 -un cățel mic de usturoi zdrobit
 -o linguriță de muștar
 -1/2 linguriță de ierburi italiene
 -2 linguri de făină
 -2-3 linguri pesmet
 -500 ml ulei pentru prăjit
Ptr.mazare:
 -500 g mazăre
 -100 ml smântână
 -30 g unt
 -o ceapă mică tocată 
 -mărar sau patrunjel verde tocat 
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se amestecă carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, ierburile italiene, muștarul, sare și piper. Gustați amestecul ca să fie suficient de sărat.Se împarte în 4 și se formează 4 bile.
 2.Se pun 4 ouă în apă rece, și se fierb timp de 3 minute.Apoi se scot, se pun în apă rece, se lasă să se răcorească, apoi se decojesc cu grijă.


 3.Se umezesc mâinile cu apă, se ia în palmă o bilă de carne și se aplatizează cât să îmbrace oul.Se pune oul la mijloc și se îmbrăca cu carne, rotindu-l în palmă ușor.Se preocedeaza la fel cu toate cele 4 ouă.
 4.Se trece fiecare ou prin făină, ou bătut și pesmet, ca la șnițele.

 5.Se încinge uleiul într-o crăticioară cât să acopere ouăle, până atinge 150 *C, apoi se imersează ouăle în ulei și se prăjesc până ce sunt frumos rumenite, aproximativ 4 minute, timp în care ouăle se rotesc din când în când pentru a nu se prinde de fund, după care se scot și se lasă la scurs pe un șervet absorbant de hârtie.
 6.Într-o cratiță separată se călește ceapa în unt, se adaugă mazărea și se sotează până se înmoaie, apoi se adaugă smântâna, se fierbe la foc mic 2 minute până leagă sosul, se asezonează cu sare și piper.După ce se închide focul se adaugă mărar verde tocat.
 7.Ouăle se pot servi ca în cazul de față, alături de mazăre, constituind un fel principal, dar ele pot fi servite și ca aperitiv sau mic dejun, alături de o felie de cașcaval și murături.



 Poftă bună ! 

2 comentarii:

  1. Asta poate fi reinventarea oului de Paste. Dar e o idee bune si pentru restul anului. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi,hi sa faci pane-ul colorat !Nu stiu cum faci trebuie sa ciocnesti

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...