marți, 11 octombrie 2016

Cheesecake cu pepene galben si limeta (fara cuptor)


 Acuma e drept că a venit toamna, dar prin magazine se mai găsește pepene galben. Îmi pare rău că am ajuns să postez rețeta atât de târziu, dar am avut parte de întâmplări neplăcute și nedorite: prietena mea cea mai bună, Sorina, a plecat dintre noi. Dar cum ea a apucat să guște această prăjitură și i-a plăcut mult, dedic această postare memoriei ei. 

 INGREDIENTE:
 Formă de tort cu diametrul de 20 cm
 -200 g biscuiți digestivi
 -80-100 g unt topit
 -200 g cremă de brânză tip Philadelphia
 -250 g mascarpone
 -200 ml smântână de frișcă
 -1/2 pepene galben aproximativ 500 g
 -80 g zahăr pudră
 -coajă rasă de la 2 limete
 -2 linguri suc de limetă
 -2 plicuri zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
 -4 foi de gelatină
 Ptr.decor:
 -1/2 de pepene galben aprox 500 g
 -o lingură de zahăr pudră
 -2 plicuri de gelatină tort gelee dr. oetker
-apă până la completarea a 500 ml

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se topește untul și se amestecă cu biscuiții zdrobiți în robotul de bucătărie sau prin orice altă metodă.

 2.Prăjitură se poate monta în formă de tort, iar după întărire va rămâne pe fundul formei, sau se poate folosi doar inelul exterior, poziționat cu șanțul pentru fund în sus, direct pe platoul de servire.Voi decideți.Eu am folsit a doua variantă. Am poziționat inelul în centru platoului și am pus amestecul de biscuit și unt, pe care l-am presat cu ajutorul unei linguri sau al unui fund de pahar.Se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute, până ce se întărește blatul prăjiturii.
 3.Intretimp se curate de semințe pepenele, se taie în două, fiecare jumătate se taie cuburi și apoi, fiecare se pasează cu ajutorul unui robotului sau a unui blender vertical.Jumătate se va folosi la umplutura prăjiturii, cealaltă jumătate se va folosi la glazură pentru decor.
 4.Foile de gelatină se pune la hidratat în apă conform indicațiilor de pe pachet. După 10 minute se storc foile de gelatină și se adaugă în  frișca încălzită la maxim 60*C, se amestecă până se ce gelatina se topește apoi se lasă la răcorit.
 5.Se mixează crema de brânză cu mascarpone, zahăr și zahărul vanilat. Se adaugă pepenele pasat, se omogenizează, apoi se adaugă frișca răcorita, coaja de limetă și sucul de lămâie.

 6.Se toarnă amestecul de mai sus peste blatul de biscuiți și se dă la rece, până ce se întărește. Pentru scurtarea timpului de răcire, se poate pune în congelator pentru 30 de minute, sau până ce crema este întărită.

 7.Când crema s-a întărit, procedați la efectuarea glazurii de jeleu: măsurați piureul de pepene rezultat din jumătate de pepene, cu o cană de 250 ml. Adăugați zahărul și completați cu apă până la 500 ml, depinde cât piure v-a ieșit. Amestecați cu 2 plicuri de gelatină tort gelee (un plic este pentru 250 ml lichid) într-o crăticioară și puneți la fiert. Se fierbe timp de un minut, din momentul în care a început fierberea, apoi se ia de pe foc și se lasă câteva secunde,15-20, la răcorit, apoi se toarnă cu grijă peste cremă, după care se dă din nou la rece până ce se întărește și glazura de jeleu.
 8.Se poate decora cu bucățele de pepene galben și frunzulițe de mentă.


 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...