vineri, 3 martie 2017

Conopida si broccoli la cuptor cu sos de smantana




  Sunt tot felul de variante de conopidă și broccoli la cuptor, care între noi fie vorba sunt grozave, mai ales că mie îmi place foarte mult conopida. Aici aveți o variantă simplă, dar ceea ce o face mai bună este pesmetul amestecat cu ulei.Crusta ce se formează în cuptor, este tare gustoasă. 

INGREDIENTE:
 -o conopidă
 -un buchet de broccoli
 -400 ml smântână de gătit
 -200 g telemea rasă
 -2 linguri de mărar uscat
 -un ou bătut
 -3 linguri de pesmet
 -3 linguri de ulei
 -30 g unt
 -parmezan ras
 -pătrunjel sau mărar verde tocat
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se rup conopida și broccoli în florete, se fierb de jumătate în abur sau apă sărată, timp de 7-8 minute.

 2.Se unge o tavă cu unt și se dispun floretele de conopidă și broccoli în ea.
 3.Se amestecă smântâna cu oul bătut, mărarul, telemeaua rasă, sare, piper.Se toarnă compoziția peste conopidă și broccoli și se presară cu parmezan ras.

 4.Se amestecă pesmetul cu uleiul și se presară peste legume. Se dispun bucățele de unt deasupra.
 5. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180*C până ce conopida și pesmetul s-au rumenit , iar conopida este pătrunsă.Se presară cu pătrunjel sau mărar verde tocat.
 6.Se consumă caldă, ca atare sau ca și garnitură la friptură.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...