joi, 22 iunie 2017

Spaghete cu pesto de avocado

  
 Au venit căldurile și cine vrea să stea mult în bucătărie ? Nimeni, cred. Așa că pastele sunt una din soluțiile pentru o masă rapidă dar și gustoasă, hrănitoare și ușoară.  Vă îndemn să încercați și varianta pe care v-o propun azi.

 INGREDIENTE:
 -500 g spaghete
 -un avocado copt mare sau 2 mai mici
 -100 g spanac
 -2 căței de usturoi
 -10 frunze de busuioc verde
 -coaja și sucul de la o limetă
 -30 ml ulei de masline
 -150 g kaizer sau bacon tăiat cubulețe
 -50 g parmezan ras
 -o mână de fulgi de migdale 
 -pătrunjel verde tocat
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Baconul tăiat cubulețe se prăjește într-o tigaie antiaderentă fără ulei.
 2.În aceeași tigaie se rumenesc ușor fulgii de migdale și se rezervă pentru mai târziu.
 3.Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.


 4.Se pun în robotul de bucătărie sau în blender avocado curățat de coajă și sâmbure, spanacul, frunzele de busuioc, usturoiul, sucul și coajă rasă de la limetă, sare piper.Se acționează robotul și se adaugă uleiul în fir subțire, până se formează o pastă. Se gustă și se asezonează dacă mai este nevoie.
 5.Se amestecă spaghetele fierte și scurse cu pasta de avocado, se adaugă baconul prăjit și parmezanul ras. Dacă e nevoie se mai adaugă un polonic din apa în care au fiert pastele și se asezonează.
 6.Spaghetele se servesc presărate cu fulgii de migdale prăjite și pătrunjel verde tocat.



 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...