Am ramas datoare cu reteta.V-am spus ca e reteta mamei de supa crema de conopida.Este o reteta care contine si carne de pui.
INGREDIENTE :
-2 spinari de pui
-1 conopida mai mica,de vreo 600 g
-1 morcov mare
-30 g unt (cam o lingura)
-2 tulpini de telina subtiri ,am folosit din cele de la frunzele de telina
-1 ceapa mica
-1 borcan mic de smantana
-2 frunze de dafin
-1/2 lg (lingurita) de cimbru,preferabil verde,daca e uscat,cat luati cu 3 degete
-1/2 legatura de marar tocat
-sare si piper pentru cine doreste sa fie mai picant
-cozi de ceapa verde sau arpagic,pentru servit
-nucsoara rasa
MOD DE PREPARARE :
-fierbeti spinarile de pui,apoi dezosati-le si puneti carnea de-o parte
-in supa de pui puneti conopida rupta in florete , morcovul feliat ,frunzele de dafin si cimbrul.Daca e nevoie mai adaugati apa,ca legumele sa fie acoperite.Puneti la fiert.Eu am fiert 5 minute la oala cu presiune.Daca folositi oala cu prsiune atentie,ca dupa cele 5 minute sa puneti oala sub apa rece,sa se raceasca si abia dupa ce nu mai iese abur,deschideti capacul.Dar puteti fierbe in oala normala si controlati cand legumele sunt fierte.Cred ca 20 de minute sunt suficiente,in acest din urma caz
-caliti ceapa in unt
-scoateti foile de dafin
-adaugati carnea dezosata, ceapa calita in unt
-zdrobiti totul cu un blender,pentru a face crema,sau pasati dupa metoda dumneavoastra,adaugati smantana ,mararul,sare si piper alb de preferinta,dati un clocot si radeti putina nucsoara.
-serviti cu cozi de ceapa verde sau arpagic.
frumoase vase..........imi plac.
RăspundețiȘtergereseara minunata!
as manca in fiecare zi supa ca asta! Am si eu un vas ca al tau, dar al meu e negru si fac apropouri poate mosu' mi l-aduce pe cel rosu :)
RăspundețiȘtergeresi mie imi plac tare,Medi!
RăspundețiȘtergereKadia,am constatat ca existe cocotele din astea si alte marci,nu musai le creuzet,care sunt exagerat de scumpe.la pret rezonabil.
RăspundețiȘtergereAdoro las sopas no me faltan en la mesa,luce exquisita y tentadora en esa olla,abrazos grandes.
RăspundețiȘtergereSi mie imi place vasul, iar supica e super bogata in arome!
RăspundețiȘtergereYummy, delicioasa!!!Pup!
RăspundețiȘtergeregracias Rosita,abrazos!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bucate apetisante,multumesc Licuta
RăspundețiȘtergeresi la mine o farfurie, te rog! mai maricica. de fapt, toata oala :))
RăspundețiȘtergereVin si eu la supica ta! felicitãri:)
RăspundețiȘtergereRamona,acum o pun la incalzit!
RăspundețiȘtergereZazu,tie ti-am oprit un castron intreg!
RăspundețiȘtergerefaina supa,de fapt supele creme sunt preferatele mele.pup
RăspundețiȘtergerede cand tot zic ca fac si eu si nu mai apuc, este o bunatate de supica !!!
RăspundețiȘtergereAdor supele servite în cocottele! Arata super!
RăspundețiȘtergereSarah,sa stii ca si mie imi plac mult
RăspundețiȘtergereCat,de ceva vreme,ai mei au dat in damblaua supelor.Inainte faceam mai mult pentru mama,ca ea mananca in fiecare zi supa,ciorba,acum trebuie sa fac si pentru restul .asa ca am inceput sa diversific.
RăspundețiȘtergereMaya,nu pot sa spun ce placere imi face si mie sa servesc supele in cocote,mai ales cela crema.
RăspundețiȘtergere