marți, 18 mai 2010
Prajitura cu branza din caietul mamei
Prajitura asta am facut-o acum pentru prima oara . Foaia inferioara este din aluat fraged,aluat pe care eu nu l-am mai lucrat,sa zic asa .Am fost asa concentrata ca am uitat sa fac poze.Cand mi-am dat seama, era prea tarziu.Dar nu e nici o filozofie.Am sa completez cu poze la viitoarea executie,pentru ca familia a cerut, in cor, bis.Nu mai spun ca nu aveam stafide in casa ,ceea ce ar fi necesitat,dar am compensat cu mirodeniile aromate.
INGREDIENTE :
ptr.blatul inferior
-300g faina
- 50g zahar
-200 g unt
-4 galbenusuri
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie
-1 plic zahar vanilat
umplutura :
-1 kg branza de vaci proaspata,bine scursa
-4 oua
-2 plicuri zahar vanilat
-o mana de stafide,sau dupa gust
-coaja rasa de la o lamaie
-o mana de gris
foia superioara:
-4 albusuri
-1 cana zahar pudra (225 g)
-1 plic zahar vanilat
-1 ligurita zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE:
-faina se cerne si amesteca cu praful de copt
-untul se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile apoi faina.
- se framantafoarte putin putin,pana se obtine un aluat nisipos ce se intinde cat se poate la dimensiunea tavii.se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se intinde la dimensiunea necesara cu degetele.
-se introduce tava in copturul incins la 180* timp de 10 minute,apoi se scoate se lasa sa se raceasca putin,
-intretimp se face umplutura amestecand branza, bine scursa, cu ouale,zaharul,coaja de lamamie si mirodeniile
-albusurile se bat spuma apoi se adauga zeama de lamaie si zaharul praf in ploaie,continuand mixarea pana se obtine o pasta tare.
-aluatul racit se presara cu o mana,doua de gris se se adauga umplutura,iar deasupra albusul batut si se pune la loc in cuptor la 160* si se tine pana albusurile se auresc deasupra,aproximativ 40 de minute.
prajitura se taie rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Interesant..............2 feluri de foi.
RăspundețiȘtergereO zi buna si pe curand!
Ce bine arata.. Felicitari!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine,cat despre foto nici nu trebiuie deja stim cat de bine gatesti,si cu explicatiile pe care le-ai dat...non servono le foto!pup si o zi buna!
RăspundețiȘtergereFoarte aspectoasa si gustoasa, prajiturica ta cu branza!
RăspundețiȘtergereExact ca mama mea ai facut aceasta"turos teszta"!!!Ce pofta mi-ai facut si ce amintiri ai trezit in mine!!!!!Tucate mama!!!!
RăspundețiȘtergereDa, deosebita! Nu stiam chestia cu "glazura" de albus la o astfel de prajitura, deci este clar surprinzatoare si deosebita. Voi testa imediat ce fac rost de ceva branza din aia buna, nu crema care se gaseste acum pe toate drumurile. Felicitari!
RăspundețiȘtergereelena sa stii ca poti folosi si branza de la milli,mi se pare mie mai buna decat restul,dar s-o lasi la scurs,sa se usuce cat de bine.
RăspundețiȘtergeremerci fetelor,pentru aprecieri.reteta merita incercata.
Am sa incerc reteta cu siguranta.Imi plac prajiturile cu branza aproape toate.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa sa ai.
Doua premii primavaratice, te asteapta la mine pe blog!
RăspundețiȘtergerece gâteau ma chère pansy est divin et très gourmand parfait pour moi
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Il semble délicieux.
RăspundețiȘtergereIl t'en reste un morceau pour moi??
A bientôt.
multumesc mari,trec maine sa le culeg
RăspundețiȘtergeremes filles francaises,je vous attends et je vous remercies !
RăspundețiȘtergereFoarte speciala prajitura,
RăspundețiȘtergeream s-o incerc sigur.
Iti multumesc foarte mult pentru premiile
minunate, mereu te gandesti la toata lumea,
esti tare draguta!
Iti doresc un weekend de vis!
O sursa de inspiratie nesfarsita... caietele mamelor si bunicilor noastre.Ador prajituricile cu branza...asta inca nu am facut-o , a ta e grozava , felicitari .
RăspundețiȘtergeremultumesc mono si tie la fel.
RăspundețiȘtergeremultumesc moni,intr-adevar.si sunt o multime de retete ce merita repuse in circulatie.noi avem caietele mamelor,copiilor nostri o sa le ramana blogurile noastre.