Pagini
▼
miercuri, 22 septembrie 2010
"Mititeii" Laurei Laurentiu
Sunt imtr-o perioada in care incerec diverse retete ale doamnelor din blogrolul meu.Asa am incercat-o si pe aceasta,care se cheama Punjeni cevapi. Adica o varianata de chebab muntenegrean .Mititeii nostri fac parte din aceeasi famillie, de aceea i-am numit mititeii Laurei. Reteta Laurei aici, Spre deosebire de ea,am accentuat condimentele si i-am faut numai din carne de vaca,ca numai asta am avut ,ceea ce nu a fost tocmai bine,pentru ca s-a simtit nevoia si de ceva grasime.Cascavalul continut nu da suficienta grasime,ca mancarea sa nu fie fada.Asa ca amestecul de carne de vaca cu miel sau ,pe gustul romanesc porc(jumi juma) , e perfect ,iar condimentarea e grozava.Cred ca se poate folosi la diverse tocaturi.Eu am folosit amestecul la ardei umpluti si a iesit grozav.
INGREDIENTE
-500 de grame de carne de vita (pulpa)
-500 de grame de carne de miel (tot pulpa) sau porc,eu zic ca pe romaneste merge
-2 cepe mari
-4-5 catei de usturoi mari
-1 Lg (lingura) de boia dulce
-3 Lg de coriandru macinat
-1 varf de cutit de nucsoara rasa
-1 Lg de busuioc uscat macinat
-sare
-piper din belsug,sau cat de condimentat va place
-o legatura de verdeata tocata (patrunjel sau marar sau combinate )
-cascaval taiat bastonase,cred ca aprox 200 gr
MOD DE PREPARARE:
-se amesteca foarte bine toate ingredientele ,mai putin cascavalul ,se inveleste cu un film de plastic si se da la frigider,de preferat peste noapte (adica vreo 12 ore )
-
Carnea se imparte in bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Cate bile, atatea bastonase de cascaval sunt necesare:
Pe suprafata de lucru umezita cu apa, se aplatizeaza fiecare bila de carne si se aseaza pe ea un bastonas de cascaval:eu am avut o folie de silicon si nu a fost nevoie de apa.Se aplatizaeaza carnea cu palma,in forma de elipsa, cat sa fie de dimensiunea bastonasului de cascaval (cam de lungimea unui mititel obisnuit,6-7 cm )
Se modeleaza mititelul, inchizand bine cascavalul in interior:
Se incinge gratarul (in cazul Laurei gratarul de fonta pentru aragaz), in cazul meu gratarul Zepter. Se pensuleaza gratarul de fonta(la cel zepter nu e nevoie) cu un strat fin de ulei si se aseaza mititeii.
Se frig pe toate partile ,nu mai mult de 2 minute pe parte si se servesc, fierbinti, cu garnitura sau salata la alegere.
Pansy.. suna tare bine... si cu bastonase de cascaval in e... yammmyyy ...
RăspundețiȘtergereHmmm ce bine arata ...trebuie sa fie foarte gustosi si cu cascaval o bunatate
RăspundețiȘtergerePansy these meatballs are delicious.
RăspundețiȘtergereA big hug
felis,nela,condimentele astea fac toti banii !
RăspundețiȘtergereAnnie,a big hug to you also !
RăspundețiȘtergere