INGREDIENTE :
-600 g faina ( 4 cesti)
-50 g unt
-1 1/3 cana lapte
-5 Lg (linguri) ulei
-1 Lg pasta de tomate
-10,5 g drojdie uscata (1 1/2 plic,sau 3 lg )
-1 1/2 lg (lingurita) ardei cayenne ( sau in lipsa,boia iute )
-1 1/2 lg oregano uscat
-1 1/2 lg boia de ardei dulce
-1 1/2 lg piper macinat
-1 1/2 lg sare
MOD DE PREPARARE
Eu am facut aluatul in masina de paine,in care am pus conform instructiunilor masinii intai lichidele,apoi solidele si drojdia la sfarsit.si am setat aaparatul pentru aluat de paine.
In lipsa masinii de paine,faceti o maia din drojdie si putin lapte cald,lasati sa creasca cateva minute,apui o puneti in mijlocul fainii cernute,framantati adaugand pe rand amestecul de lapte,unt si condimente,pana se obtine un aluat ce se desprinde usor de pe mana ,sau batatoarele mixerului.Puneti apoi aluatul la dospit intr-un vas acoperit la loc caldut,pana aluatul isi dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in 12 bile.Fiecare bila o transformati intr-un rulou pe care il inodati .Am sa revin cu alte poze mai bune.Acum am facut prima oara reteta ,m-am cam grabit si n-am fotografiat tot si cum trebuie.
-Chiflele se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pesara cu seminte de care vreti.Eu am folosit seminte de mac si susan si se pun in cuptorul incalzit la 225*C ,unde se tin aprox 25 de minute.
-dupa care se scot pe un gratar si se lasa cateva minute la racit.
-Si imbucatura voastra !
mmmm... bine mai arata... mie inca mi-e teama de aluaturile cu drojdie
RăspundețiȘtergereDe petits pains qui semblent délicieux.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Hmmm ce bine arata!te pup
RăspundețiȘtergerefelis,si mie mi-a fost asa pana am cumparat masina de paine.sa stii ca e o investie foarte buna.eu am cumparat-o acum un an.pana atunci nu m-ai fi auzit de paine,cozonaci ,chifle.n de teama ci de nebunia framantatului.acum e o joaca.consumul de electrica e o joaca in schimb fac tot ce-mi trece prin cap de aluaturi framantate.
RăspundețiȘtergeream uitat sa va spun,dar am sa adaug la postare,cu wasabi ,sau hrean de-al nostru,facut crema,ceapa verde si rosii e o nebunie.
RăspundețiȘtergerenadji,sont bien parfumes,est legerement epices.
RăspundețiȘtergereUitandu-ma la chiflele tale,mi-am dat seama ca masina de paine este foarte utila.O saptamana cat mai buna.
RăspundețiȘtergereFoarte tentante! Buna si solutia cu chiflele, ca altfel, la cat imi place mie condimentat si picant, nu cred ca as fi fost in stare sa consum doar o bucatica de paine! Frumusele foc si de-abia astept sa le testez!
RăspundețiȘtergerefoarte frumoase ti-au iesit, la poza cu sectiunea am inghitit in sec.
RăspundețiȘtergereo saptamana cat mai frumoasa
BunaPansy!DIn pacate nu sunt plecata nicaieri,sunt putin mai mult prinsa cu serviciul si alte activitatii in afara serviciului si nu am prea mai avut timp de blog.
RăspundețiȘtergereAstazi sunt ''libera'' si m-am apucat de scotocit praful din casa....
Toate cele bune si o saptamana minunata in continuare!
J'ai un prix pour toi.
RăspundețiȘtergereBonne journée et à bientôt.
draga haplea,pentru mine e extrem de utila,ca,precum am zis nu-mi place sa framant aluat
RăspundețiȘtergereElena draga,ele sunt usor picante nu sunt foarte picante si mie imi place picant asa daca viitoare am sa dublez cantitaea de iuteala.
RăspundețiȘtergeremultumesc inca o data draga mea fata verde.
RăspundețiȘtergereblueeyes e bine daca esti sanatoasa,ca de treaba nu duce lipsa nimeni,mai ales acum cu sarbatorile.
RăspundețiȘtergeremerci nadji,je vais le recueillir !
RăspundețiȘtergereFoarte apetisante chiflele tale. Imi place tot ce e picant.
RăspundețiȘtergereTe astepta la mine o stafeta. :)
multumesc doina,viu acuma sa vad despre ce e vorba
RăspundețiȘtergere