INGREDIENTE :
-250 g unt sau margarina
-300g zahar praf
- 2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-3 lg (lingurite scortisoara)
-400 g faina
-2 plicuri praf de copt
-2 Lg (Linguri ) cacao
-2 mere mijlocii rase
-coaja rasa de la o lamaie
-40 g ciocolata alba maruntita
-40 g ciocolata negra maruntita
-esenta de rom
ptr.glazura :
-50 g ciocolata neagra
-25 g unt, margarina sau frisca lichida
-50 g ciocolata alba
-25 g unt, margarina sau frisca lichida
MOD DE PREPARARE:
-Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
- Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
-Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie
-Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca
- Se incorporeaza merele rase si ciocolata maruntita
-Se pune amestecul in tava unsa cu unt si infainata si se coace la 210 gr C timp de aprox 40 de minute,sau pana trece proba cu scobitoarea.
-Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca dupa care se schiteaza taind usor,feliile .Acuma puteti vedea cum am patit cu forma de silicon si ce burtos a iesit checul meu.
-Glazura se face la microunde sau in bain marie,incalzind ciocolata si margarina,untul sau frisca si amestecand continuu(daca o facem la bain marie,daca topim ciocolata la microunde impreuna cu margarina si amestecam dupa ce o scoatem)
-checul se glazureaza intai cu ciocolata neagra ,apoi cu ciocolata alba.Glazuratul e esential dupa parerea mea ,pentru ca ii imbogateste gustul in mod nebanuit !
Astea-s feliutele voastre !
umed si ciocolatos asa cum ne place!:)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata, Pansy!!!
RăspundețiȘtergereAlison si noua asa ne place !
RăspundețiȘtergereFelis da'sa vezi ce bun e !
RăspundețiȘtergereTare bine arata asa "burtos" :). Pup!
RăspundețiȘtergereDelicioasa combinatia,as servi si eu o feliuta,,,mmm,,,tare bun,,,pupp si o zi frumoasa!!
RăspundețiȘtergereDragutza ai fost tu cu forma ta cu tot.:)
RăspundețiȘtergereCat priveste checul,euzic ca a iesit o pufosenie.
Ancuta,ce sa zic ,ca seamana cu mine ?hi,hi...
RăspundețiȘtergereMirela,sa stii ca intr-adevar combinatia e de succes la public.
RăspundețiȘtergerelia,daca ma vedeai alaltaseara cum injuram ca un birjar,(pardon,soferita in traficul bucurestean)in timp ce incercam sa spijin burta checului !
RăspundețiȘtergerecu peripetii,dar tot arata super delicios!iamiiii
RăspundețiȘtergereTi-a iesit un chec cu burta de toata frumusetea.
RăspundețiȘtergereBurtos si frumos si suuper delicios cu siguranta!yammy!
RăspundețiȘtergereda,fetelor,un chec gravid si bun !
RăspundețiȘtergerebun, bun ca sa ma dreg de oboseala!
RăspundețiȘtergereDelicios.La noi checul este la mare cautare.
RăspundețiȘtergereinteresanta combinatia. arata super bine Pansy
RăspundețiȘtergeremultumesc de reteta
Roxana,sigur o sa-ti placa!
RăspundețiȘtergereMai este si pentru mine o feliuta?
RăspundețiȘtergereMinunata combinatie.
Medi,azi s-a terminat,a fost urias checul asta.
RăspundețiȘtergerefoarte bun checul cred ca are un gust deosebit...te astept pe blogul meu sa ridici un premiu..te pup
RăspundețiȘtergeregata,l-am ridicat! multumesc!
RăspundețiȘtergere