Intrebarea zilei de ieri ,la mine in familie a fost : creier mai avem ? Mda, ieri a fost simplu de raspuns,pentru ca se referea la un fel de mancare , nu la ce va ganditi voi : creierul macelaresc (nu al macelarului ,asa ca daca mergeti la macelarie sa cumparati creier,nu intrebati macelarul :creier aveti ? )
O mancare simplu de executat,da'bun si colesterolic din pacate.Poate fi servit foarte bine ca aperitiv (daca tot vin sarbatorile) sau ca un fel de mancare de sine statator,cum doriti.
INGREDIENTE :
-1 kg creier de porc
-3-4 cepe
-1 ardei gras rosu
-1 ardei iute (opional)
-4 oua
-sare,piper
-lamaie
-patrunjel
MOD DE PREPARARE :
-mai simplu nu se poate ,dar cu cat mai multa ceapa cu atat mai bun iese.daca nu aveti ardei,nu va panicati,pentru ca puteti sa-l omiteti.
-ceapa se toaca,ardeiul se taie cubulete si se calesc in ulei,dupa care se adauga creierul crud.Lasati sa se albeasca si apoi amestecati cu grija ca sa nu-l zdrobiti prea tare.Potriviti de sare si piper.creierului ii place piperul,asa ca nu fiti zgarciti
-dupa 10 minute,adaugati ouale batute,lasati-le sa se coaguleze usor,faceti cu lingura mici cratere in care sa patrunda oul ,eventual amestecati foarte usor.
-serviti presarat cu patrunjel tocat si cu zeama de lamaie,alaturi de o salata verde acrisoara,piure de cartofi , sau pur si simplu,adica ca atare.
nu am mancat niciodata creier,dar arata atat de bine si de rustic acesta,incat as merge numaidecat sa cumpar si eu un kg!
RăspundețiȘtergerede ieri am asteptat reteta :D
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata , pane am mancat, omleta cu creier am mancat , trebuie sa incerc si varianta aceasta! PupiceI!
RăspundețiȘtergereN-am mai mancat din copilarie...
RăspundețiȘtergereDe cand parintii cresteau in propriul cotet grasunul pe care il papam incepand cu Craciunul...
Ce vremuri...
Oh, da, e delicios. Am mancat acum cativa ani la un restaurant, era specialitatea casei, si mi-a placut foarte mult. Acum ca mi-ai improspatat memoria am sa-ti imprumut reteta si o voi incerca cat de curand. Te pup si iti doresc o seara linistita!
RăspundețiȘtergereOho,tare bun si eu nu am facut de ceva vreme!Mi-ai facut pofta,trebuie sa fac si eu dar la noi sunt singura care mananca:(
RăspundețiȘtergeree o bunatate!
RăspundețiȘtergereCraito,curaj ! asta se face simplu,dupa cum ai vazut si nu uita piperul si lamaia,cu care creierul e priten!
RăspundețiȘtergereAndreea Elena,dupa cum vezi,m-am tinut de cuvant !
RăspundețiȘtergereFetelor,eu zic,ca este un aperitiv bun de sarbatori, servit in portii indiviuale in mici castronase.
RăspundețiȘtergereAbia astept sa mananc creier in Ro, aici nu am vazut niciodata in magazin si niciunde :)
RăspundețiȘtergereimi place creierul pane, dar asa nu l-am, preparat nicioadata, sa stii ca am sa incerc si eu...pup
RăspundețiȘtergerec'est parfumé et riche en saveurs
RăspundețiȘtergerebonne journée
wow....de cand nu am mai mancat creier....ce pofta mi-ai facu,.....vin la tine la o portie.
RăspundețiȘtergereLa cervelle est une partie très gouteuse. C'est très bon.
RăspundețiȘtergereA très bientôt
Mihaela,mi-a spus si prietena mea ca in State nu se gasesc organe ,drept care ,am si vazut de altfel,ca americanii sunt reticenti la astfel de preparate.
RăspundețiȘtergereFimere,Nadji,merci pour votre visite.
RăspundețiȘtergereMedi,cu placere data viitoare, deocamdata am ramas fara creier !!!
RăspundețiȘtergereAm manncat zilele trecute le un restaurant;) Mi-a placut, am dat search pe net și am ales reteta ta de probat ;) Era singura de incredere ;) Multumesc ;)
RăspundețiȘtergerePoti s-o incerci linistita! Sper sa-ti placa.
Ștergere