Pagini

luni, 28 noiembrie 2011

Creier macelaresc

Intrebarea zilei de ieri ,la mine in familie a fost : creier mai avem ? Mda, ieri a fost simplu de raspuns,pentru ca se referea la un fel de mancare , nu la ce va ganditi voi : creierul macelaresc (nu al macelarului ,asa ca daca mergeti la macelarie sa cumparati creier,nu intrebati macelarul :creier aveti ? )
O mancare simplu de executat,da'bun si colesterolic din pacate.Poate fi servit foarte bine ca aperitiv (daca tot vin sarbatorile) sau ca un fel de mancare de sine statator,cum doriti.

INGREDIENTE :
-1 kg creier de porc
-3-4 cepe
-1 ardei gras rosu
-1 ardei iute (opional)
-4 oua
-sare,piper
-lamaie
-patrunjel

MOD DE PREPARARE :
-mai simplu nu se poate ,dar cu cat mai multa ceapa cu atat mai bun iese.daca nu aveti ardei,nu va panicati,pentru ca puteti sa-l omiteti.

-ceapa se toaca,ardeiul se taie cubulete si se calesc in ulei,dupa care se adauga creierul crud.Lasati sa se albeasca si apoi amestecati cu grija ca sa nu-l zdrobiti prea tare.Potriviti de sare si piper.creierului ii place piperul,asa ca nu fiti zgarciti
-dupa 10 minute,adaugati ouale batute,lasati-le sa se coaguleze usor,faceti cu lingura mici cratere in care sa patrunda oul ,eventual  amestecati foarte usor.

-serviti presarat cu patrunjel tocat si cu zeama de lamaie,alaturi de o salata verde acrisoara,piure de cartofi , sau pur si simplu,adica ca atare.

20 de comentarii:

  1. nu am mancat niciodata creier,dar arata atat de bine si de rustic acesta,incat as merge numaidecat sa cumpar si eu un kg!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata , pane am mancat, omleta cu creier am mancat , trebuie sa incerc si varianta aceasta! PupiceI!

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am mai mancat din copilarie...
    De cand parintii cresteau in propriul cotet grasunul pe care il papam incepand cu Craciunul...
    Ce vremuri...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh, da, e delicios. Am mancat acum cativa ani la un restaurant, era specialitatea casei, si mi-a placut foarte mult. Acum ca mi-ai improspatat memoria am sa-ti imprumut reteta si o voi incerca cat de curand. Te pup si iti doresc o seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
  5. Oho,tare bun si eu nu am facut de ceva vreme!Mi-ai facut pofta,trebuie sa fac si eu dar la noi sunt singura care mananca:(

    RăspundețiȘtergere
  6. Craito,curaj ! asta se face simplu,dupa cum ai vazut si nu uita piperul si lamaia,cu care creierul e priten!

    RăspundețiȘtergere
  7. Andreea Elena,dupa cum vezi,m-am tinut de cuvant !

    RăspundețiȘtergere
  8. Fetelor,eu zic,ca este un aperitiv bun de sarbatori, servit in portii indiviuale in mici castronase.

    RăspundețiȘtergere
  9. Abia astept sa mananc creier in Ro, aici nu am vazut niciodata in magazin si niciunde :)

    RăspundețiȘtergere
  10. imi place creierul pane, dar asa nu l-am, preparat nicioadata, sa stii ca am sa incerc si eu...pup

    RăspundețiȘtergere
  11. c'est parfumé et riche en saveurs
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  12. wow....de cand nu am mai mancat creier....ce pofta mi-ai facu,.....vin la tine la o portie.

    RăspundețiȘtergere
  13. La cervelle est une partie très gouteuse. C'est très bon.
    A très bientôt

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihaela,mi-a spus si prietena mea ca in State nu se gasesc organe ,drept care ,am si vazut de altfel,ca americanii sunt reticenti la astfel de preparate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fimere,Nadji,merci pour votre visite.

    RăspundețiȘtergere
  16. Medi,cu placere data viitoare, deocamdata am ramas fara creier !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Am manncat zilele trecute le un restaurant;) Mi-a placut, am dat search pe net și am ales reteta ta de probat ;) Era singura de incredere ;) Multumesc ;)

    RăspundețiȘtergere