Am gasit alaltaieri,la Selgros,niste cozi de somon proaspat ,super,cam de 1 kg bucata,la un pret bun ,asa ca nu m-am rabdat si am cumparat.Executat simplu :la gratar si cu acest extraordinar de bun sos de piper verde cu capere ,pe care poti sa-l mananci si gol pe paine ,atat de mult imi place.Sosul,in varianta fara capere se poate folosi si altfel de carnuri.In special cu vita e prieten bun.
INGREDIENTE :
-felii de somon
-sare,piper
ptr sos :
-1 Lg (lingura) piper verde
-1 pahar de vin alb sec
-2 Lg coniac
-250 ml smantana de gatit
-1 Lg capere
-zeama de lamaie
-sare,piper negru macinat (cam 1/2 lg(lingurita))
-rozmarin verde tocat
MOD DE PREPARARE :
-asta-i coada de care va spuneam.O curatam de solzi si o portionam in felii mai grosute,pe care le saram,eu folosit sare de Guerande si le piperam .Le lasam sa se odihneasca pana facem sosul
-daca folositi (cazul meu) piper verde uscat,hidratati-l timp de o ora in putina apa.Daca folositi piper verde in saramura,nu mai e nevoie de hidratare prealabila
-fierbem vinul si coniacul ,pe foc mic,vreo 2-3 minute
-adaugam smantana si piperul verde,sare si piper negru macinat (cam 1/2 lg,in functie de cat de iute vreti sa fie sosul ) si lasam sa fiarba sosul,la foc mic,aproximativ 10 minute,pana se leaga.Cu 3 minute inainte de a inchide focul adaugam si caperele.
-dupa ce am inchis focul adaugam frunzele tocate de pe o ramurica de rozmarin
-acum vine randul pestelei : adica il frigem pe gratar,2-3 minute pe fiecare parte,functie de cat de groase sunt feliile.
-servim pestele stropit cu sos alaturi de o salata, sau ciuperci sau orez,sau ce vreti voi.
ce-mi place! Imi fac si eu, dar probabil maine seara cand o sa am mai mult timp de gatit! Abia astept arata delicios!!!!!
RăspundețiȘtergereKadia,sosul e o nebunie !merita sa-l incerci!
RăspundețiȘtergerehmmm........delicios!
RăspundețiȘtergereO nebunie si sosul si somonul!Tare fain arata
RăspundețiȘtergerePlace pestele tare mult! Imi place cum arata, prezentarea e super!!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereFoarte fain, dar rectifica la titlu, sos de piper verde, nu de mustar....Te pup!
RăspundețiȘtergereHi!hi!
RăspundețiȘtergereAs manca si eu o "coada " de-a ta .:))
eh, piper, mustar :)), important e pestele! tare fain!
RăspundețiȘtergeremmmmmm... mare fan somon. ador caperele. vreau s afac si eu reteta ta. imi spui de unde sa iau piper verde??? te pusiiiii
RăspundețiȘtergerepupu-te Naina !gata,am recificat!
RăspundețiȘtergereLia,de 3 zile mancam tot somon.Nu-i de mirare ca pestele asta face icrele mele preferate!
RăspundețiȘtergereZazuzo,ba sa stii ca sosul asta e tare buuunnnnnn!si se potriveste de minune cu somonul!
RăspundețiȘtergereGiovanna,piper verde uscat se gaseste la mai toate marile magazine,in pliculete.Al meu nu mai stiu de la cine a fost,ca l-am pus intr-un borcanel si ambalajul l-am aruncat.De la Kamis sau kotany.Piper verde in saramura se gaseste la metro,selgros,dar uneori se gaseste doar in borcane foarte mari.Kaufland,Carrefour,Real,astea toate ar trebui sa aiba,macar uscat.
RăspundețiȘtergereAi,îmi plouã în gurã!!! ce sosulet ai pregãtit, yummy:)
RăspundețiȘtergereSi uite asa, multumita tie maine o sa prepar peste.Mi-ai facut pofta...
RăspundețiȘtergereun poisson que j'adore, il est délicieux
RăspundețiȘtergerebonne journée
Ramona,chiar a e yummy sosul asta!
RăspundețiȘtergereHaplea draga,guilty !
RăspundețiȘtergereFimere,moi aussi,j'adore ce poisson et ces oeufs !
RăspundețiȘtergereO adevarata desfatare....!!!!!Pupici:x
RăspundețiȘtergereSomon si capere, o combinatie delicioasa!
RăspundețiȘtergeremultuuumesssc. pe cel in borcan il vroiam, ma gandesc ca cel uscat nu mai e chiar la fel. am sa caut. iti multumesc mult. te pusi tare.
RăspundețiȘtergeregiovannna,ba daca pe al uscat il lasi mai mult in apa,la hidratat,in timp, ai sa vezi cum isi intensifica aroma.ca de aia am si spus in reteta ca piperul hidratat se adauga in sos cu apa cu tot.
RăspundețiȘtergerecat de bine arata , combinatie e o nebunie.
RăspundețiȘtergere