Asadar ieri a inceput Campinomatul international de gatit in aer liber.A fost o zi dedicata demonstratiilor,concursul propriu-zis incepe azi.Drept care impreuna Gabriela Cara si Naina,ne-am intalnit iar sa vedem si noi cum e pe acolo.Pentru mine a fost o experienta interesanta.Poate as putea face critici de organizare,dar nu asta-i subiectul.Eu m-am bcurat sa intalnesc oameni ce-i vad doar la televizor si sa constat ce lipsiti de vedetism sunt,asta va sa zica calitatea lor,dupa parerea mea.Am conversat cu ei,despre ei,despre noi blogarii culinari,nu numai ne-am facut poze.Am comunicat,nu mi s-a parut ca facem conversatie de complezenta.A fost o experienta neasteptata si placuta in acelasi timp.Intotdeauna am spus ca,calitatea face diferenta.Si aici s-a dovedit cu varf si indesat.Veti vedea mai jos si in postarile urmatoare,despre ce vorbesc si despre cine (Antonio Passarelli,Uica Mihai ,Horia Varlan )
Primul popas a fost intalnirea cu Mihai Uica
In rest ne bucuram de soare si de a fi impreuna!
O sa vedeti mai jos de ce fotografiaza toata lumea :
-Astea erau niste tocane,deci guyasuri facute de unguri din Ungaria
Ciolanele astea au fascinat multa lume !
Omul asta si fiul lui,am uitat cum ii cheama vindeau palinca de Bihor.de pruna adevarata (am mirosit-o).60lei/l
Antonio Passarelli,cred ca multe il stiti de la emisunea Danutz srl,de pe tvr si mai nou de la tv Paprika.Un adevarat show man si un adevarat italian : fermecator !
Noi cu toatele privind fascinate scena .
Demonstratia culinara a echipei Israelului :o paella uriasa cu fructe de mare si peste(scoici ,creveti si fructe de mare )
Toata lumea fotografiaza pe toata lumea.
La sfarsitul demonstratiei,mancarea a fost oferita publicului.
Am intalnit-o pe vesela Brandusa si ne-a facut mare placere !
A urmat apoi un bucatar chinez,maestru in carving :sculptura in fructe si legume.
Aici trandafirii pe care ii realizeaza el cu o concentrare extraordinara.
Ne-a patruns frigul asa ca ne-am dus la o cafeluta,la caldurica
Am trecut pe langa un stand cu produse artizanale de Horezu
Dinu,incalzit de gagice !
Noroc ca a venit Zamzuu sa-l scape !
De-acuma il cunoasteti :este Zamzuu,sotul Gabrielei.Mai nou PR-ul nostru.Hi,hi,..ce zici Zamzule ?!
Ne-am intors la timp pentru finalul demonstartiei echipei albaneze.Au gatit mamaliga cu afumatura(nu stiu exact ce au mai pus,daca au pus),un risotto cu stafide prezentat foarte frumos in frunze de vita si niste chiftelute marinate.N-am gustat ,asa ca nu stiu sa va spun cum au fost.
Inainte de plecare un ultim popas de discutii cu Mihai Uica.
Si datorita lui Zamzuu ca e mai curajos,ne-am intlnit cu Antonio,am discutat,ne-am fotografiat
Si ne-am si pupat !
Gata,pentru azi,urmeaza sa postez maine a doua zi de concurs.
sâmbătă, 22 octombrie 2011
joi, 20 octombrie 2011
Nemultumiri multiple sau cum e sa dai cu caciula de pamant sau cu cutitu-n piatra!!
Intai de toate 2 zile n-am avut internet ! Ba ca peste 2 ore,4 ore,8 ore si uite asa au trecut 2 zile.ups ii cheama pe escrocii astia.In sfarsit azi dupa amiaza,dau din nou telefon si ei zic ca merge,eu zic ca nu.pana la urma ma pun sa scot router-ul din modem si uite ca merge! le zic ca ca totusi nu merge cu router,care nu era de la ei si sa trimita pe cineva de la ei sa schimbe setarile ,ca era evident ca s-a umblat asta.Eu nu ma pricep,tot de la ei au facut acum 6 ani setarile.Dupa mai multe telefoane,am aflat secretul lui Polichinelle !cred ca ei au facut aceste schimbari,pentru ca in zona erau multi cu routere wireless ,care nu erau de la ei,ca la ei au aparut de curand.In felul asta ne obliga sa inchiriem routere de la ei ,contra cost evident !nu poti sa-l cumperi,numai inchiria ! ca ei nu sunt responsabili de alte aparate decat cele furnizate de ei si nici nu vin contra cost sa vada ca ce si cum .Nu pot sa va spun ce draci am avut,mai ales ca toate mergeau de-andoaselea.
Aveam niste piscoturi si mango si m-am gandit la o torta rapida si buna cu mango,portocale si piersici.Ei as !!!
Pentru ca n-am avut gelatina care imi trebuia in casa ,ci doar rahatul ala de gelatina maruntita de dr oetker,pe care nu este specificat clar modul de folosire.Ei spun ca este pentru 0,5 l lichid,dar nu specifica ca lichidul asta este masurat dupa ce adaugi zaharul si scoti din cantitatea de lichid cea pe care o adaugi ca sa hidratezi gelatina.Probabi ca cele ca fac de mult dulciuri care implica gelatina cunosc asta,dar nu mi se pare normal ca aceste lucruri sa nu fie specificate pe plic.Am respectata temperatura de topire,sub 50 *C.As! DEZASTRU ! Ceea ce nu se intampla cu tort gelee sau gelatina foi.Alea functioneaza impecabil.
Apoi am facut ,pe ideea minitartelor mele cu legume,niste pachetele in sunca .Sunca de Praga cumparata de la aldis.Veau sa va spun ca sunca a scazut 30%.Adica are apa ca la balamuc!S-a ales praful de pachetele mele.Postez maine ce-am facut pentru week end,ca azi sunt prea enervata.
Maine dupa-amiza mergem la campionatul de gatit in aer liber ,ca vizitatori si observatori,desi unele dintre noi,cele din intalnirea anterioara am fost invitate.Atata ca conditiile erau cam dure si nu aveam sanse fara o pregatire prealabila,ca noi ne gandeam ca mergem sane hohaim pe acolo si sa gatim in acelasi timp..Asa ca daca ne-or mai invita si la anul am hotarat sa facem echipa si anul asta mergem sa vedem ce si cum.Sper sa-mi iasa si pozele,ca Tudor e plecat cu aparatul in Lumea Noua ! asa ca eu am ramas cu anticul meu olympus,care sufera rau de lipsa de lumina.Ca de aia pozele mele din ultima vreme sunt cam deficiente,sa zic asa.Mai ales ca eu mereu ajung sa fac poze seara,dar asa imi iese.Nu pot sa va spun ce-i la gura mea! Preitenii stiu de ce !
Aveam niste piscoturi si mango si m-am gandit la o torta rapida si buna cu mango,portocale si piersici.Ei as !!!
Pentru ca n-am avut gelatina care imi trebuia in casa ,ci doar rahatul ala de gelatina maruntita de dr oetker,pe care nu este specificat clar modul de folosire.Ei spun ca este pentru 0,5 l lichid,dar nu specifica ca lichidul asta este masurat dupa ce adaugi zaharul si scoti din cantitatea de lichid cea pe care o adaugi ca sa hidratezi gelatina.Probabi ca cele ca fac de mult dulciuri care implica gelatina cunosc asta,dar nu mi se pare normal ca aceste lucruri sa nu fie specificate pe plic.Am respectata temperatura de topire,sub 50 *C.As! DEZASTRU ! Ceea ce nu se intampla cu tort gelee sau gelatina foi.Alea functioneaza impecabil.
Apoi am facut ,pe ideea minitartelor mele cu legume,niste pachetele in sunca .Sunca de Praga cumparata de la aldis.Veau sa va spun ca sunca a scazut 30%.Adica are apa ca la balamuc!S-a ales praful de pachetele mele.Postez maine ce-am facut pentru week end,ca azi sunt prea enervata.
Maine dupa-amiza mergem la campionatul de gatit in aer liber ,ca vizitatori si observatori,desi unele dintre noi,cele din intalnirea anterioara am fost invitate.Atata ca conditiile erau cam dure si nu aveam sanse fara o pregatire prealabila,ca noi ne gandeam ca mergem sane hohaim pe acolo si sa gatim in acelasi timp..Asa ca daca ne-or mai invita si la anul am hotarat sa facem echipa si anul asta mergem sa vedem ce si cum.Sper sa-mi iasa si pozele,ca Tudor e plecat cu aparatul in Lumea Noua ! asa ca eu am ramas cu anticul meu olympus,care sufera rau de lipsa de lumina.Ca de aia pozele mele din ultima vreme sunt cam deficiente,sa zic asa.Mai ales ca eu mereu ajung sa fac poze seara,dar asa imi iese.Nu pot sa va spun ce-i la gura mea! Preitenii stiu de ce !
luni, 17 octombrie 2011
Intalnire si premiere
Sambata am gasit iarasi un prilej de intalnire cu cateva blogarite, prietene as putea spune deja.
Naina, Dana, Gaby si Viorica,pe care am avut placerea sa o cunosc acum.Sunt si o parte din sotii aferenti,dar pe ei ii lasam in anonimat.Vizitati-le blogurile si o sa vedei ce minunatii ies din mana doamnelor acestea.
Ne-am intalnit la mall in Cotroceni.Eu nu prea merg la mall-ul asta,drept care parcarea aia imensa m-a speriat.Am avut tot timpul impresia ca la plecare n-o sa-mi mai gasesc masina.Dar nu va nelinistiti,ca mi-am gasit-o.Naina si sotul ei,au fost asa draguti ca au mers cu mine si pana n-am vazut-o in fata ochilor nu m-au abandonat.
Ne-am petrecut vremea int-o carciuma italieneasca,in care se fuma,of corse,ca majoritatea eram fumatoare,dar carciuma asta,scumpa altfel,nu avea o instalatie de ventilatie,de Zamzuu,sotul lui Gaby, mai iesea din cand in cand afara sa mai ia o gura de aer mai fara fum.Ce sa zic,ca la sfarsit miroseam toti a tutun,de ziceai ca am fi fost intr-o bodega mohorata, de drojdieri.A fost o dupa-amiaza placuta,va dati seama de asta,daca va spun ca am stat impreuna mai bine de 5 ore.
Intalnirea asta a fost si pentru ca eu,participand la un concurs organizat de Gaby pe blogul ei ,Gabriela's blog si sponsorizat de Bilancia,am castigat un set de rasnite Peugeot,pentru piper si sare
Iata-le :
Am avut si surpriza sa constat ca ele nu erau goale ci chiar contineau sare si piper.
Asa ca nu pot decat sa inchei multumindu-i Gabrielei pentru concursul organizat si pentru premiu .
Naina, Dana, Gaby si Viorica,pe care am avut placerea sa o cunosc acum.Sunt si o parte din sotii aferenti,dar pe ei ii lasam in anonimat.Vizitati-le blogurile si o sa vedei ce minunatii ies din mana doamnelor acestea.
Ne-am intalnit la mall in Cotroceni.Eu nu prea merg la mall-ul asta,drept care parcarea aia imensa m-a speriat.Am avut tot timpul impresia ca la plecare n-o sa-mi mai gasesc masina.Dar nu va nelinistiti,ca mi-am gasit-o.Naina si sotul ei,au fost asa draguti ca au mers cu mine si pana n-am vazut-o in fata ochilor nu m-au abandonat.
Ne-am petrecut vremea int-o carciuma italieneasca,in care se fuma,of corse,ca majoritatea eram fumatoare,dar carciuma asta,scumpa altfel,nu avea o instalatie de ventilatie,de Zamzuu,sotul lui Gaby, mai iesea din cand in cand afara sa mai ia o gura de aer mai fara fum.Ce sa zic,ca la sfarsit miroseam toti a tutun,de ziceai ca am fi fost intr-o bodega mohorata, de drojdieri.A fost o dupa-amiaza placuta,va dati seama de asta,daca va spun ca am stat impreuna mai bine de 5 ore.
Intalnirea asta a fost si pentru ca eu,participand la un concurs organizat de Gaby pe blogul ei ,Gabriela's blog si sponsorizat de Bilancia,am castigat un set de rasnite Peugeot,pentru piper si sare
Iata-le :
Am avut si surpriza sa constat ca ele nu erau goale ci chiar contineau sare si piper.
Asa ca nu pot decat sa inchei multumindu-i Gabrielei pentru concursul organizat si pentru premiu .
vineri, 14 octombrie 2011
Prajitura cu branza si dovleac (cheesecake cu dovleac)
Marturisesc ca nu eram prea prietena cu dovleacul.Imi placea doar fiert sau copt la cuptor.Sub forma de placinta cu foi nu mi-a prea placut.In forma asta,de cheesecake insa,m-a dat gata.Reteta o am de la Alex, prietena mea americana si ca fiecare reteta ce vine de la ea, este foarte buna. Asa ca eu nu pot decat sa spun ca merita incercata,ca n-o sa va para rau.cu proxima ocazie refac si pozele.
INGREDIENTE :
ptr blat:
-36 biscuiti petit beurre
-1/2 pachet de unt (100 g)
-o lingurita scortisoara
ptr.crema de branza:
-800 g branza philadelphia
-2 cesti piure de dovleac(eu am avut din conserva,dar puteti sa-l obtineti fierband dovleac si apoi pasandu-l)
-4 oua
-o ceasca zahar
-o ceasca frisca
-2 plicuri zahar vanilat sau 2 linguri extract de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie mica
-1/2 lingurita scortisara
-un vf de cutit nucsoara
-un vf de cutit cardamom
-30 ml lichior de portocale sau rom
MOD DE PREPARARE:
1.Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii macinati si scortisoara.Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu,apoi cu amestecul de biscuti.Se tapeteaza cu folie de aluminiu, pentru ca tava cu prajitura se va introduce la cuptor in bain marie si pentru a evita astfel ca apa sa patrunda in interiorul formei.
2.Se amesteca restul ingredientelor pentru crema, veti obtine o crema lichida
3.Se toarna in forma peste coca de biscuiti si
se aseaza la randul ei intr-o tava in care am turnat apa fierbinte.Se
pune toata instalatia in cuptorul preincalzit la 200 *C (putin peste mediu).
4.Se coace timp de o ora si jumatate, aproximativ, pana ce crema devine consistenta.Dupa ce se raceste prajitura se pune si frigider pana a doua zi..
-O mancam de preferinta cu prietenii!
INGREDIENTE :
ptr blat:
-36 biscuiti petit beurre
-1/2 pachet de unt (100 g)
-o lingurita scortisoara
ptr.crema de branza:
-800 g branza philadelphia
-2 cesti piure de dovleac(eu am avut din conserva,dar puteti sa-l obtineti fierband dovleac si apoi pasandu-l)
-4 oua
-o ceasca zahar
-o ceasca frisca
-2 plicuri zahar vanilat sau 2 linguri extract de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie mica
-1/2 lingurita scortisara
-un vf de cutit nucsoara
-un vf de cutit cardamom
-30 ml lichior de portocale sau rom
MOD DE PREPARARE:
1.Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii macinati si scortisoara.Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu,apoi cu amestecul de biscuti.Se tapeteaza cu folie de aluminiu, pentru ca tava cu prajitura se va introduce la cuptor in bain marie si pentru a evita astfel ca apa sa patrunda in interiorul formei.
2.Se amesteca restul ingredientelor pentru crema, veti obtine o crema lichida
4.Se coace timp de o ora si jumatate, aproximativ, pana ce crema devine consistenta.Dupa ce se raceste prajitura se pune si frigider pana a doua zi..
-O mancam de preferinta cu prietenii!
Ati auzit de tehnologia Smart Blue de la Beko ?
Am vazut la Albinutza campania Beko si hop si eu.Mai ales ca eu sunt un fan al produselor Beko:am aragaz cu hota,masina de spalat vase si frigider de la ei.Rau imi pare ca nu pot avea frigiderul acesta nou cu "lumina albastra", o inovatie ce face posibila, prin faptul ca permite continuarea procesului de fotosinteza la plante,depozitarea legumelor cu frunze verzi,o perioada mai lunga de timp.De asemenea ,aceasta lumina,aplicata si la masinile de spalat,distruge 99,9% din microrganisme.
Cercetati aici http://www.bekosmartblue.ro/frigidere ,ca sa va lamuriti.
Cat priveste ce inovatii mi-ar place sa vad la Beko,mi-ar place ca aragazele lor sa aiba o reglare mai fina a temperaturilor cuptorului.
Campania Beko aici
Cercetati aici http://www.bekosmartblue.ro/frigidere ,ca sa va lamuriti.
Cat priveste ce inovatii mi-ar place sa vad la Beko,mi-ar place ca aragazele lor sa aiba o reglare mai fina a temperaturilor cuptorului.
Campania Beko aici
miercuri, 12 octombrie 2011
Minitarte cu legume
Mare succes au avut,in forma asta la thanksgivingul canadian.Acelasi lucru,facut sub forma de chec, a trecut cu laude dar as zice fara sa atraga atentia,absolut aceeasi compozitie,acum s-au batut turcii la gura musafirilor.Diferenta este forma in care le-am facut:24 miniforme primite de la Sorina,poza aici .Asa ca ar trebui sa revenim la discutia cu forma si fondul.
carevasazica ingredientele folosite de mine(dar aici puteti compozitiona,totul e sa folositi ceapa si ardei din belsug)
INGREDIENTE:
masura ceasca 240 ml
- 1 ceasca faina
-1 plic praf de copt
- 3-4 linguri de ulei
- 4 oua mari
- ½ ceasca de cascaval ras si parmezan (eu am folosit niste resturi de chedar si cascaval rucar ce le aveam prin frigider plus parmezan)
- 1 ceapa taiata marunt sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
- 1 zucchini sau dovlecel mediu
- sare si piper dupa gust
-1 ardei rosu sau galben (pentru culoare)
- 1 ardei iute rosu,(tot ptr culoare) optional sau fulgi de ardei iute,dupa gust,daca va place mai iute
-sare,piper
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE:
-Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si se curata de seminte daca este cazul,apoi se taie cubulete .La fel si ardeiul colorat,Ceapa se marunteste,mararul se toaca.
atentie!!! dovlecelul nu se curata de coaja.
-Se amesteca in castron legumele si branza rasa
-se freaca ouale cu uleiul apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt
-Se unge ,sau sprayaza cu ulei forma de 24 minimuffins plus inca 4 muffins normale,ca asa mi-a ajuns compozitia .
-Se toarna compozitia in forme si se presara deasupra putin parmezan ras sau mozarella .La faza asta am uitat sa fac poze,dar sigur am sa mai fac la sfarsit de spatamana si atasez pozele aferente
-Se da la cuptor 35-40 de minute pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.
- cam asa arata sectiunea ! si va lingeti pe degete ! garantez!
-puteti folosi ce legume aveti la indemana :ciuperci,conopida,varza,brocoli,mazare,porumb,in ce combinatii va da prin cap si frigider!
carevasazica ingredientele folosite de mine(dar aici puteti compozitiona,totul e sa folositi ceapa si ardei din belsug)
INGREDIENTE:
masura ceasca 240 ml
- 1 ceasca faina
-1 plic praf de copt
- 3-4 linguri de ulei
- 4 oua mari
- ½ ceasca de cascaval ras si parmezan (eu am folosit niste resturi de chedar si cascaval rucar ce le aveam prin frigider plus parmezan)
- 1 ceapa taiata marunt sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
- 1 zucchini sau dovlecel mediu
- sare si piper dupa gust
-1 ardei rosu sau galben (pentru culoare)
- 1 ardei iute rosu,(tot ptr culoare) optional sau fulgi de ardei iute,dupa gust,daca va place mai iute
-sare,piper
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE:
-Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si se curata de seminte daca este cazul,apoi se taie cubulete .La fel si ardeiul colorat,Ceapa se marunteste,mararul se toaca.
atentie!!! dovlecelul nu se curata de coaja.
-Se amesteca in castron legumele si branza rasa
-se freaca ouale cu uleiul apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt
-Se unge ,sau sprayaza cu ulei forma de 24 minimuffins plus inca 4 muffins normale,ca asa mi-a ajuns compozitia .
-Se toarna compozitia in forme si se presara deasupra putin parmezan ras sau mozarella .La faza asta am uitat sa fac poze,dar sigur am sa mai fac la sfarsit de spatamana si atasez pozele aferente
-Se da la cuptor 35-40 de minute pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.
- cam asa arata sectiunea ! si va lingeti pe degete ! garantez!
-puteti folosi ce legume aveti la indemana :ciuperci,conopida,varza,brocoli,mazare,porumb,in ce combinatii va da prin cap si frigider!
marți, 11 octombrie 2011
Thanksgiving canadian
Si a fost thanksgivingul canadian.Adica sarbatoarea recunostintei.L-am sarbatorit si noi ,la lumina felinarului din colt si a lumanarilor, impreuna cu Alex,specialista noastra in thanksgiving,care a gatit,asistata de mine of corse,pentru prietena ei canadiana Andreea .
Am inceput cu antreurile :mizilicuri ,brosete cu mozzarella,rosii cherry si frunze de busuioc ,minitarte cu dovlecei (urmeaza reteta aici ) si sampanie din belsug !
Vedeta mesei a fost evident curcanul ,un "pui" de 8 kg executat dupa reteta de aici )
L-am mancat cu un piure ,reteta aici ,sos de merisoare si visine (reteta aici ) si o salala Caesar (reteta aici )
Nu bagati de seama tigarile,ca nu-i reclama la tigari.Nici vinul rosu nu vi-l arat.
Si cum o prajitura cu dovleac nu putea sa lipseasca de la sarbatoarea asta,am mancat cheesecake cu dovleac.Reteta aici.
In rest, numai voie buna!
Am inceput cu antreurile :mizilicuri ,brosete cu mozzarella,rosii cherry si frunze de busuioc ,minitarte cu dovlecei (urmeaza reteta aici ) si sampanie din belsug !
Vedeta mesei a fost evident curcanul ,un "pui" de 8 kg executat dupa reteta de aici )
L-am mancat cu un piure ,reteta aici ,sos de merisoare si visine (reteta aici ) si o salala Caesar (reteta aici )
Nu bagati de seama tigarile,ca nu-i reclama la tigari.Nici vinul rosu nu vi-l arat.
Si cum o prajitura cu dovleac nu putea sa lipseasca de la sarbatoarea asta,am mancat cheesecake cu dovleac.Reteta aici.
In rest, numai voie buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)