luni, 29 septembrie 2014

Chiftele de ovaz cu ardei


Un aperitiv gustos si hranitor, din tarate de ovaz.Eu zic ca merita sa incercati.Puteti folosi orice fel de tarate cred, puteti sa le faceti picante sau nu si de asemenea puteti folosi ce branza va place si aveti.Eu am avut tarate de ovaz si am incercat varianta asta.Merg grozav alaturi de un pahar de bere.

 INGREDIENTE:
 -16 linguri tărâțe de ovăz
 -3 ouă
 -250 g telemea rasă
 -un ardei roșu tocat
 -2 fire de ceapă verde tocată
 -2 linguri de pătrunjel verde tocat
 -fulgi de ardei iute dupa gust
 -sare, piper după gust
 -o linguriță de sirop de agave sau miere
 -ulei pentru prăjit

 MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați toate ingredientele într-un bol și asezonați după gustul dumneavoastră
2.Formați chifteluțele de mărimea unor chiftele normale
3.Prăjiți chiftelele într-o tigaie cu ulei, câte 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.
4. Serviți-le calde sau reci, sunt la fel de bune, ca și aperitiv sau la mic dejun sau cină, alături de o salată de exemplu .


 Poftă bună ! 

joi, 18 septembrie 2014

Vinete cu sos de iaurt si tahini


 Am gătit vinetele în multe feluri, mai ales că îmi plac foarte mult.Am găsit rețeta asta foarte simplă și gustoasă, din cauza sosului, la Gordon Ramsey.Se pare că este o rețetă de inspirație marocană. Singurul ingredient deosebit, dar care face diferență, este pasta de susan, tahini, care acum este accesibilă în supermarketuri.Pe net o să găsiți și rețete ca să vă faceți propria pastă de susan, dacă doriți. 

 INGREDIENTE:
 -o vânătă mare
 -sare, piper după gust
 -ulei pentru uns și stropit
 -o linguriță de rozmarin tocat
 Ptr.sos:
 -3 linguri de iaurt
 -o linguriță de pastă de susan tahini
 -o linguriță de zeamă de lămâie
 -o linguriță de miere
 -un cățel de usturoi zdrobit
 -1-2 linguri de apă fierbinte

 MOD DE PREPARARE:
 1.Tăiați vânătă rondele de un cm grosime, presărați rondelele cu sare, puneți-le în strecurătoare și lăsați-le la scurs timp de 30 de minute
 2.Presați ușor vinetele pentru a înlătura excesul de suc, ungeți-le cu ulei din belșug și presărați-le cu piper și rozmarin
 3.Frigeti rondelele de vinete pe grătarul încins, pe fiecare parte, până se rumenesc.
 4.Așezați vintele fripte într-un castron sau pe o tavă de servit și stropiți-le cu ulei de măsline.Lăsați-le de-o parte.
 5.Într-un castronaș, amestecați ingredientele pentru sos, mai puțin apa caldă.Dacă iese prea gros îl puteți subția cu cele 1-2 linguri de apă caldă.
 6.Serviți vinetele stropite cu sosul de iaurt, alături de lipie caldă.

 Poftă bună ! 

joi, 11 septembrie 2014

Pui cu broccoli

 Un fel de mâncare rapid de preparat, de inspirație asiatică. Dacă vreți să-l faceți mai iute puteți adăuga după gust fulgi de ardei iute, sau chiar un ardei iute curățat de semințe.Ca să nu mai spun că puteți folosi conopidă în loc de broccoli, sau puteți folosi și conopidă și broccoli. 

INGREDIENTE:
 -2 piepturi de pui dezosate și fără piele
 -o legătură de ceapă verde tocată
 -1/2 de ardei roșu tăiat cubulețe
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -2,5 cm de rădăcină de ghimbir rasă
 -3 linguri sos de soia
 -un broccoli
 -o lingură de susan alb
 -o lingură de susan negru (opțional)
 -sare, piper după gust
 -o linguriță ulei de susan

 MOD DE PREPARARE:
 1.Spălați și desfaceți broccoli în florete și fierbeți de jumătate, de preferința în abur ( circa 5 minute)
 2.Tăiați pieptul de pui cubulețe, stropiți-l cu o lingură de sos de soia și prăjiți-l în wok sau altă tigaie încăpătoare, la foc iute, până ce este pătruns.


 3.Adăugați partea albă de la ceapă, usturoiul, ghimbirul, ardeiul, sotati-le, apoi adăugați cozile de ceapă verde, broccoli și sosul de soia.Amestecați cu grijă și lăsați să se evapore tot lichidul. Asezonati cu sare dacă mai este nevoie și piper.Închideți focul și stropiți cu o linguriță de ulei de susan și presărați semințe de susan.

 Poftă bună ! 

miercuri, 3 septembrie 2014

Tortellini cu spanac si ricotta



Nimic mai simplu decât pastele, mai ales dacă sunt cumpărate de-a gata, in săptămâna italiană de la Lidl.Imi plac săptămânile lor etnice, să le zic așa, pentru că se gasesc o mulțime de ingrediente interesante, iar prețurile nu te scot din papuci.

INGREDIENTE:
 -un pachet de tortellini cu spanac și ricotta
 -50 g bacon sau prosciutto
 -2 căței de usturoi tocați
 -4 roșii mai mici sau vreo 8 rosii cherry tăiate in jumătate
 -3 linguri de pesto cu trufe
 -o lingură de busuioc uscat și mărunțit
 -2 linguri ulei de măsline
 -parmezan ras
 -busuioc verde

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se fierb pastele conform indicațiilor de pe pachet.




 2.Se încinge o tigaie cu ulei de măsline, se adaugă baconul cubulețe, se prăjește ușor, apoi se adaugă roșiile tăiate felii mai mari și se mai prăjesc împreună 30 de secunde.Se adaugă busuiocul si pesto și se stinge totul cu o cană de apa în care au fiert pastele. Se potrivește sosul de sare și piper.Se mai dau 2 clocote usore să se lege sosul și se adaugă pastele fierte, amestecând ușor.
 3.Se servesc presărate cu parmezan ras și se ornează cu frunze de busuioc verde.


 Poftă bună ! 

marți, 2 septembrie 2014

Ciorba ardeleneasca de curcan



E timpul și pentru o ciorbă. Imi place carnea de curcan, iar pe spatele lui se găsește o mulțime de carne numai bună pentru ciorbe sau supe. In general folosesc oala cu presiune la prepararea lor, pentru că  scurtează timpul de preparare si legumele păstrează mai multi nutrienti. Fierb întâi carnea în timpul indicat, apoi răcesc oala sub jet de apă rece pană nu mai iese abur, deschid capacul, adaug legumele, pun iar capacul si mai fierb 5-6 minute, depinde de legumele folosite, apoi iar răcesc oala, adaug bors, smântană sau ce mai e de adăugat, mai dau un clocot, de data asta fără capac si gata.In 20-30 de minute, depinde de tipul de carne, ciorba sau supa este gata.

INGREDIENTE:
 -1/2 spate de curcan
 -2 morcovi tăiați cubulețe
 -un păstârnac mic tăiat cubulețe
 -o rădăcină de pătrunjel tăiată cubulețe
 -o ceașcă de mazăre verde
 -o ceașcă de fasole verde
 -o ceapă tocată
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -200 ml smântână de gătit
 -300 de ml borș sau după gust
 -sare, piper după gust
 -leuștean și pătrunjel verde după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Fierbeți spatele de curcan timp de 40-50 de minute, într-o oală acoperită cu capac.Dacă fierbeți in oala cu presiune, timpul se scurteaza mult, se injumătățește.
 2.Adăugați legumele tăiate cubulețe (mai puțin usturoiul) sau în ce formă vă place și fierbeți aproximativ 15 minute sau până ce legumele sunt aproape fierte.Scoateți spatele si dezosați-l.
 3.Adăugați borșul și smântâna și mai fierbeți 5 minute, închideți focul după care adăugați leușteanul tocat, usturoil zdrobit, acoperiți oala cu capac și lăsați să se răcorească.
 4.Serviți caldă presărată cu pătrunjel verde, alături de ardei iute și extra smântână.

 Poftă bună ! 

luni, 1 septembrie 2014

Copanele lipicioase cu salsa calda de porumb


Un fel de mâncare potrivit pentru vară si destul de rapid de executat.Dați drumul la cuptor, puneți carnea în cuptor , după care vă adăpostiți la răcoare, neuitând să mergeți din când în când în bucătarie să ungeți carnea cu marinada ramasă.Puteți folosi orice parte de pui vă place, inclusiv aripioare.Spor la bucătărit!

 INGREDIENTE:
 -6 ciocănele de pui
 Ptr.marinadă:
 -3 linguri de ketchup picant
 -o lingură de sos dulce-iute de chili
 - o lingură de miere
 -o lingură de sos de soia
 -2 linguri de oțet balsamic.
 -o linguriță de praf de muștar
 -o lingură de ceapă deshidratată măcinată
 -o lingură de praf de usturoi
 -sare, piper după gust
 Ptr.salsa de porumb:
 -o ceapă tocată
 -un ardei gras mai mic tăiat cubulețe
 -o conservă de roșii decojite tăiate cubulețe
 -o conservă de boabe de porumb
 -1/2 de ardei iute
 -sare, piper după gust
 -pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, punem ciocănelele în ea și dăm la rece pentru o oră.


 2.Așezam ciocănele într-un vas termorezistent și coacem în cuptorul preîncălzit până ce sunt frumos rumenite și pătrunse.Dacă înfigem o scobitoare în partea cea mai cărnoasă și după ce o scoatem lichidul care iese din carne este limpede, ciocănelele sunt gata.În timpul coacerii le ungem  din când în când cu marinada rămasă.

  3. Între timp preparăm salsa de porumb : într-o crăticioară încălziți 2 linguri de ulei și sotați ceapa și ardeiul pentru salsa, ardeiul iute, timp de 3 minute, adăugați roșiile decojite și porumbul, fierbeți la foc mediu spre mic 5 minute. Închideți focul și adăugați pătrunjelul verde tocat.
4. Serviți copănelele alături de sosul cald de porumb ( e mai gustos cald decât rece).


 Poftă bună ! 

sâmbătă, 30 august 2014

Tarta cu smochine si frangipane


Vacanța s-a terminat, din păcate și ca să mi se pară viața mai dulce, reincep postările cu o tartă cu iz de vacanță și sărbătoare .

INGREDIENTE:
Formă de tartă cu diametrul de 27 cm.
Masura ceasca =240 ml
Ptr.blat:
-2  ceşti făină
-200 g unt rece taiat cubulete
-1 linguriţă sare
-1 linguriţă cu vf zahăr brun
-3-5 linguri apă foarte rece

Ptr.umplutură :
-100 g migdale măcinate
 -100 g unt
 -100 g zahăr pudră
 -3 ouă bătute
 -o lingură de făină 
 -esență de migdale 
-4-6 smochine, depinde de marime
-2-3 linguri de miere

 MOD DE PREPARARE:
 Începem cu crema de migdale,pentru că ea trebuie să stea la frigider cel puțin 6 ore:
 1.Migdalele se usucă în cuptor 10 minute,apoi se lasă la răcit ,după care se mărunțesc într-un blender sau râșniță

2.Se bat cele 100 g unt spumă, se adaugă pe rând 100 g zahăr pudră, migdalele măcinate, esența de migdale după gust și cele 20 g făină mixând continu.Apoi se  adaugă gradual cele 3 ouă bătute .Se acoperă cu folie și se dă la frigider,pentru cel puțin 6 ore.Se poate păstra și până la 48 de ore.


3.Se frământă un aluat fraged ,cu vârful degetelor din ingredientele menționate,după care aluatul se învelește în folie și se dă la rece pentru cel puțin jumătate de oră, după care se scoate, se întinde, se așază în forma unsă cu unt, având grijă să îmbrăcăm bine forma, se înțeapă cu furculița și se dă la rece pentru jumătate de oră (altfel aluatul vi se va retrage la copt,de pe pereții formei de tartă)
 4.Se coace aluatul timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180*C , apoi se scoate afară, se lasă să se răcească, se pune crema de migdale în formă 
 5. Se  feliază smochinele si se așază concentric începând de la margine spre centru, se ung cu miere, apoi  se dă forma la cuptor unde se coace timp de aproximativ 40-50 de minute, până ce tarta este frumos rumenită.
 7.Se scoate și se unge cu ajutorul unei pensule, cu miere.După ce s-a răcit complet se scoate din formă.

 Poftă bună! 

marți, 8 iulie 2014

Chec cu visine


 Un chec bun, ce merită încercat cu o compoziție foarte bună, nu este uscat de loc.L-am făcut în formă de guguluf să fie mai arătos.Vișine se găsesc, că doar e perioada lor, dar sigur că poate fi făcut și cu alte fructe.E o alternativă bună la clasica prăjitură cu vișine. 

 INGREDIENTE:
 -125 g unt
 -125 ml lapte
 -300 g făină
 -200 g zahăr
 -2 ouă
 -2 pliculețe zahăr vanilinat
 -un vârf de cuțit de sare
 -un pliculeț praf de copt
 -400-500 g vișine fără sâmburi

 MOD DE PREPARARE:
 1.Cerneți făina și amestecați cu praful de copt
 2.Frecați untul spumă, adăugați zahărul, zahărul vanilat, sarea și frecați în continuare.
 3.Adăugați ouăle pe rând și mixați până ce compoziția se deschide la culoare.
 4.Incorporați cu ajutorul unei linguri de lemn jumătate cantitatea de făină, apoi jumătate cantitatea de lapte. Repetați până ce incorporați întrega cantitate de făină și lapte. Dacă iese prea groasă compoziția subțiați-o cu 1-2 linguri de lapte.
 5.Puneți compoziția în tava unsă cu unt, așezați deasupra fructele fără sâmburi date în prealabil prin făină.
 6.Coaceți la 180 *C, foc mediu, timp de aproximativ 40-50 de minute, până trece proba scobitorii.
 7.Serviți pudrat cu zahăr praf.


 Poftă bună ! 

duminică, 6 iulie 2014

Linguini cu negru de sepie, ardei și sos cu creveți


 Am găsit la Lidl în săptămâna italiană paste cu negru de sepie și paste cu ardei .Mă gândeam că alăturarea lor va fi și ceva bun și ceva estetic. Am ales să le fac un sos de creveți cu unt și whisky, dar puteți să folosiți și coniac. Binenteles că pastele colorate pot fi înlocuite cu unele obișnuite, iar rezultatul nu vă va dezamăgi, sunt sigură. 

 INGREDIENTE:
 -300 g paste linguine cu negru de sepie
 -300 g paste linguine cu ardei
 -500 g creveți cruzi
 -50 g unt
 -2 fire de cimbru
 -30 ml whisky sau coniac
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -sare, piper după gust
 -o legătură de pătrunjel verde tocat
 -un ardei iute verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se fierb paștele conform indicațiilor de pe ambalaj, în apa cu sare.



 2.Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit și creveții, cimbrul, iar când încep să se înroșească se adaugă alcoolul.Se lasă să se evapore alcoolul se asezonează cu sare și piper.Se presară cu pătrunjel verde tocat și ardei iute feliat.
 3.Se așază în farfurie pastele cu ardei, apoi cele cu negru de sepie iar deasupra se așază creveții.Se stropește cu sosul format în tigaie și se presară cu verdeață.



 Poftă bună ! 

luni, 30 iunie 2014

Inghetata de vanilie



 De când am primit în primăvară dispozitivul pentru înghețată ce se  atașează  la mixerul meu Kitchen Aid, e prima oară când îl pun la lucru și sunt încântată de rezultat, mai ales că am scăpat de amestecatul din când în când al înghețatei în timpul congelării.Așa că dacă vă place înghețata, merită să investiți într-o mașină de făcut înghețată.Am început cu o înghețată simplă de vanilie, care poate fi o bază pentru alte feluri de înghețată : cu fructe, ciocolată, etc.Rezultatul este unul cremos , un parfait de fapt.  Voi pune zilele acestea și o variantă de înghețată mai puțin bogată, fără ouă, dar rezultatul tot foarte bun este. 

INGREDIENTE:
 Măsură ceasca=240 ml
 - 500 ml frișcă 30% grăsime
 -4 gălbenușuri
 -1/2 ceașcă zahăr
 -2 linguri extract de vanilie
 -un praf de sare

 MOD DE PREPARARE:
 1.Încălziți 250 ml frișcă la foc mediu,amestecând des, până încep să se facă mărgeluțe de aer pe margini apoi luați de pe foc.
 2.Frecați gălbenușurile cu zahărul până se formează o cremă .
 3.Adăugați frișca fierbinte câte puțin, amestecând continu( aveți grijă să nu faceți ouă fierte) .Puneți amestecul rezultat în cratița în care ați încălzit frișca.
 4.Încălziți la foc mediu, amestecând mereu, până se formează bule în jurul marginii și încep să iasă vapori, aveți grijă să nu dea în fiert.Dați de-o parte  și transferați amestecul într-un bol.
 5.Adăugați restul de frișcă rece, sarea și extractul de vanilie.Răciți bolul în apă rece ,apoi acoperiți și dați la frigider pentru 2 ore.
 6.Din acest moment fie puneți preparatul în bolul mașinii de înghețată și mixați 20-30 de minute și procedați după indicațiile apatului dumneavoastră, fie mixați cu un mixer obișnuit,apoi îl puneți într-o cutie de plastic acoperită bina și dați la congelator 3-4 ore.Dacă nu ați folosit mașina de înghețată, din 30 în 30 de minute scoateți amestecul din congelator și mixați-l , pentru a preveni formarea cristalelor de gheață( de aproximativ 4 ori).Dacă ați folosit mașina de înghețată, puneți amestecul în cutie și dați la congelator, tot 3-4 ore, dar nu mai este nevoie să amestecați din jumătate în jumătate de oră.Va rezulta o înghețată cremoasă și gustoasă în ambele cazuri.


 Poftă bună ! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...