INGREDIENTE
-somon
-ulei de masline
-zeama de la 1/2 lamaie
-o lingurita de rozmarin uscat daca nu aveti proaspat
-3-4 catei de usturoi
-sare,piper
ptr.SOS:
-200 g smantana
-2 catei de usturoi
-sare,piper
-patrunjel tocat
-o lingurita de ulei de masline extravergine
MOD DE PREPARARE
Somonul se portioneaza ,apoi se marineaza in ulei de masline,zeama de lamaie,usturoi,rozmarin,sare ,piper si se da la frigider timpde minim o ora.

Apoi se frige la gratar,3-4 minute pe fiecare parte ,depinde de grosimea bucatilor de peste,de foc,de gratar.Dar carnea trebuie sa ramana suculenta,nu trebuie sa se usuce.

Sosul se face amestecand smantana cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, verdeata maruntita,sare si piper dupa gust.
Eu va propun sa o serviti cu piure de cartofi ,facut dupa reteta mea de aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu