Vara asta am descoperit sosul gorgonzola si am facut o pansiune pentru el si pentru branza cu pricina.Imi place chiar mai mult decat roquefort-ul pentru ca e mai cremoasa si mai putin iute.Gorgonzola e o branza cu mucegai facuta din lapte de capra sau vaca,spre deosebire de roquefort,care este facut din lapte de oaie.
Sosul gorgonzola e un sos onctuos si se potriveste bine cu carnea si legumele.INGREDIENTE:
-1 kg pulpe superioare sau piept de pui dezosat
-50 g unt
-100 g gorgonzola
-200 g smantana de gatit
-1 ceapa mica maruntita
-1 ardei iute (optional)
-sare,piper
-patrunjel tocat pentru ornat
MOD DE PREPARARE:
4.Servim ca atare presarat cu patrunjel verde tocat, langa o salata, piure, orez, paste sau cu legumele dorite.
MOD DE PREPARARE:
1.Se prajeste carnea (in cazul pieptului de pui,acesta il taiati cubulete sau fasii,dupa dorinta) in putin unt,dupa care se da de-o parte
2.In cratita in care am prajit carnea, mai adaugam unt daca e nevoie,calim ceapa si ardeiul iute apoi adaugam branza gorgonzola taiata cubulete,amestecand continuu 2-3 minute
3.Apoi adaugam smatana ,amestecam, dam un clocot si adaugam carnea,lasam impreuna pe foc 3 minute,inchidem focul si lasam sa se odihneasca cateva minute.
Auuu, imi lasa gura apa, ce bunatati ai facut pe-aici!
RăspundețiȘtergereAm reusit sa postez si premiile, mii de scuze ptr intarziere si ptr ca nu am indeplinit conditiile, dar stau tare prost cu timpul.am o sarcina tare dificila care nu-mi permite sa stau prea mult in fata calculatorului
Mmmm,ce bunatate...!!!Trebuie incercat!!!
RăspundețiȘtergereIti doresc un weekend placut!xxx
vio,ma buur sa aud ca "ai o sarcina "
RăspundețiȘtergereiti doresti s-o duci cu bine pana la capat
carmen,eu m-am in dragostit de sosul asta,care e foarte versatil.merita 100% incercat.
RăspundețiȘtergerePansy... e minunata reteta asta si arata delicios... sigur o voi incerca...
RăspundețiȘtergerefelis draga mea,reteta merita facuta,desi nu arata prea grozav.dar e grozava,dupa parerea mea
RăspundețiȘtergereBuna de incercat!
RăspundețiȘtergereSe anunta tare buna!
Mie mi se pare ca arata grozav!
RăspundețiȘtergereArata tare bine si cred ca este si delicioasa....am sa incerc sa o fac si eu .Stii cumva daca gorgonzola este aceasi cu Blue cheese?Si asta este tot cu mucegai dar gusul o fii la fel?
RăspundețiȘtergereOsake este un fel de tuica preparata din orez si foarte des folosita in bucataria Japoneza.
Pup si o saptamana minunata!
Ce bine arata sigur este foarte gustos!
RăspundețiȘtergerede gustoasa e foarte gustoasa !
RăspundețiȘtergereblueeyes,acuma nu stiu ce sa spun,ca blue cheese e denumire generica pentru toate branzeturile cu mucegai albastru.alege una care este din lapte de vaca sau capra,e mai putin iute decat cea din lapte de oaie.
Pansy thank you so much for the awards.
RăspundețiȘtergereThis chicken sounds delicious.
A big hug
une belle préparation, j'aime beaucoup la sauce
RăspundețiȘtergereelle doit être divinement bonne
bonne soirée
Pansy, je suis contente que mes tartelettes te plaisent. Je les trouve très bonnes aussi.
RăspundețiȘtergereLe gorgonzola est un fromage très fort mais très bon. Ta sauce doit être délicieuse.
A noter.
A bientôt et bonne semaine.
you are very nice,annie !
RăspundețiȘtergeremes cheres Fimere et Nadji,la sauce est vraiment bonne.c'est une vraie star chez nous maintenant.
RăspundețiȘtergereNadji,tes tartelettes sont vraiment extraordinaires !
RăspundețiȘtergerePui nu am facut asa....in schimb eu fac paste ,ador gorgozola!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
janet incearca si u pui sau vitel sa vezi ce bun este !
RăspundețiȘtergereSosul meu preferat..........un deliciu.
RăspundețiȘtergerePup!
maria sunt de acord cu tine !
RăspundețiȘtergere