INGREDIENTE :
-1 kg de pulpe superioare cu os
-1 lingura de boia de ardei dulce (sau boia dulce si iute in proportiile dorite)
-10 catei de usturoi
-1 legatura de patrunjel ,tocata
-60 ml coniac
-1 foaie de dafin
-1 ceasca de supa de pui
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
-amestecati boiaua cu sare si piper,apoi tavaliti pulpele prin acest amestec,sa fie imbracate peste tot de boia
-prajiti cateii de usturoi,necuratati de coaja cu o lingura de ulei,pentru 1-2 minute,pana se rumenesc usor,apoi scoateti-i si lasati-i sa se racoreasca
-in acelasi vas,eventual mai adaugati o lingura de ulei,daca e nevoie,prajiti pulpele de pui pe ambele parti ,dupa care adaugati coniacul si lasati sa se evapore alcoolul,circa 30 de secunde,1 minut,dupa care adaugati supa si foaia de dafin,reduceti focul,acoperiti vasul cu capac si lasati sa se inabuse 10 minute.
-intretimp,curatati usturoiul de coaja,cateii vor iesi foarte usor,tocati patrunjelul si dati totul prin blender,sau intr-un mojar,pana se formeaza o pasta
-adaugati pasta de usturoi si patrunjel in vasul cu carnea,amestecati si mai lasati sa fiarba la foc mic ,inca aproximativ 10 minute sau pana cand carnea e gata.Incercati cu furculita,sa patrunda usor.
-presarati patrunjel tocat si serviti alaturi de garnitura dorita
-Eu le-am servit alaturi de ciuperci si salata de rucola .
J'adore le poulpe est le tien me plait beaucoup sa l'aire bien délicieux!
RăspundețiȘtergereBisous
et avec bien des saveurs!
Ștergerece fripturica buna! Imi place mult aroma usturoiului la fripturi!Pup
RăspundețiȘtergerealinutzika,sosul este aromat,fara a fi strident usturoiat.Atat cat trebuie.Se simte si aroma coniacului si a usturoiului su a patrunjelului.Dara viitoare am sa pun mai mult patrunjel.Eu zic ca e un sos de folosit si la legume si la alte fripturi.
ȘtergereUn poulet avec beaucoup de goût.
RăspundețiȘtergereJ'aime beaucoup.
A bientôt
oui,moi aussi ,j'ai aime ce gout!
ȘtergereBisous.
ce papa bun ai facut:)
RăspundețiȘtergereCurat bun!!!
ȘtergereAproximativ la fel,am facut si eu dar nu stiam ca-i bun coniacul,am sa incerc,daca nu-l bea sotul,hahaha,pupik
RăspundețiȘtergereBuonissimo, il pollo in piace in tutti i modi.
RăspundețiȘtergereDelizioso, ciao, Moyher.
O super fripturica:)!!!!Atata ca noi nu folosim bauturi tari, dar am niste sticlute(monstre de coniac si poate o sa cutez sa incerc si eu)! Imi place mult de tot!Pupici:X
RăspundețiȘtergereparca n-ai fi baimareanca Maria !
ȘtergereMusai trebuie sa folosesti coniac la friptura asta.Oricum alcoolul se evapora,ramane doar aroma.
O minunatie de friptura!
RăspundețiȘtergereAi un premiu la mine, te astept sa-l iei.
Multumesc Maria Elena !te pup!
ȘtergereCiao, Pansy.
RăspundețiȘtergereGrazie di esserti unita al mio sito.
Baci, Mother.
Baci,Mother !
ȘtergereJe t'embrasse ,Fimere!
RăspundețiȘtergere